Pasolini Roma als mitjans de comunicació

juliol 23rd, 2013 No Comments

EL PAÍS, Jacinto Antón, 22 de maig de 2013

Extraordinaria exposición consagrada a mostrar las profundas relaciones entre el creador y la ciudad, entendidas como una verdadera historia de amor, y a reivindicar la figura de uno de los grandes intelectuales de la Europa de la segunda mitad del siglo XX.

La exposición es una operación cultural de inmenso calado, un proyecto europeo originado en el CCCB.

LA VANGUARDIA, Teresa Sesé, 22 de maig de 2013

El CCCB dedica una gran exposición al poeta y cineasta que creó un nuevo imaginario de Roma.

La exposición Pasolini Roma nos devuelve el CCCB de los mejores tiempos y hace de Barcelona un foco de interés internacional.

espai

EL MUNDO, Vanessa Graell, 22 de maig de 2013

La exposición está planteada como un ejercicio de subjetividad, la del propio Pasolini, que conduce al visitante en un viaje por los barrios de Roma a través de su propia voz, sus textos, fotografías e imágenes.

EL PUNT AVUI, Bernat Salvà, 22 de maig de 2013

És fàcil bussejar en l’extraordinària mostra sobre Pasolini i trobar paraules seves plenes d’intel·ligència, lucidesa, compromís polític i ètic.

NÚVOL, Raquel Sánchez, 28 de maig de 2013

Amb Pasolini Roma el CCCB reanima un posicionament hipercombatiu que ara resulta més necessari que mai.

espai

L’exposició “Pasolini Roma” del CCCB està tenint una forta presència als mitjans de comunicació catalans i de la resta de l’estat, i també en alguns estrangers. Tots els diaris es van fer ressò de la inauguració de l’exposició el passat mes de maig, així com moltes televisions i emissores de ràdio. La mostra està tenint també especial ressò als mitjans digitals, blogs i xarxes socials.

  • Premsa escrita

La inauguració de l’exposició “Pasolini Roma” va ocupar bona part de les seccions de cultura dels diaris d’àmbit nacional. El País, El Mundo, La Razón i ABC i La Gaceta se’n van fer ressò i tots en van fer una bona crítica.

A la premsa catalana la rebuda també va ser bona. La Vanguardia, El Periódico, El Punt Avui i l’Ara en van parlar. També ho van fer el Regió 7 i el Diari de Tarragona, així com la premsa d’altres comunitats autònomes, per exemple el Diario de Navarra, el Diario Vasco, el Diario de Mallorca, El Faro de Melilla o Alerta Diario de Cantabria.

A més dels diaris, alguns suplements culturals setmanals també van dedicar un espai a l’exposició. En concret, se’n va parlar al Quadern d’El País, al Què Fem de La Vanguardia, a l’Ara Play de l’Ara i al Presència del Punt Avui.

Encara en premsa escrita, destaca també la difusió que n’han fet revistes com Dirigido Por, Time Out, El Temps, Quimera, ELLE, Mía, Vanity Fair, Yorokobu, DT, Traveler, GQ, Grazia, Hache, Harper’s Bazaar, Historia y vida o Mondo Sonoro. Així com les guies de propostes culturals En Barcelona, Butxaca, Connect i Shangay.

  • Televisió i ràdio

Pel que fa a televisions, s’han referit a l’exposició els informatius de Barcelona Televisió, Televisió de Catalunya i Cuatro. També ho han fet el programa Món 3/24 de Televisió de Catalunya, Continuarà de La2, el Pla B de Barcelona Televisió i les agències Agència Catalana de NotíciesEFE.

Les ràdios també han tingut molt present la mostra “Pasolini Roma”. N’han parlat el programa La Hora Extra de la Cadena SER, l’Oracle, Sentits i Wonderland de Catalunya Ràdio, Nunca es tarde i Hoy empieza todo de RNE i el Via Lliure de Rac 1.

  • Internet

Destaca també moltíssim el ressò que continua tenint l’exposició a Internet. Fins ara prop de quaranta mitjans digitals i blogs n’han parlat. Entre ells Núvol, Le Cool, Bon Art, Good2Be, CulturaCat, Shangay, El Singular Digital o Xtart. A Twitter la setmana prèvia a la inauguració de la mostra es van escriure 280 tuits en set idiomes diferents (castellà, català, italià, anglès, portuguès, francès i alemany) amb l’etiqueta #PasoliniRoma.

  • Internacionals

L’exposició “Pasolini Roma” també ha arribat a la premsa estrangera. L’Independant de França i el digital Art Daily amb seu a Mèxic se n’han fet ressò.

Leave a Reply