El que els corruptes desitgen

agost 3rd, 2010 Comments Closed

Per què una persona vol ser tan rica? Aquesta pregunta va portar Daniel García Andújar (Almoradí, 1966) a investigar i crear un univers artístic al voltant del que ell anomena “l’oligarquia cleptòmana”, els corruptes, “especialistes en furtar diners dels contribuents”. “La corrupció ja forma part de la idiosincràsia mediterrània”, diu García Andújar. Una idosincràsia que l’artista plasma en la instal·lació Technologies to the people. Objectes de desig dins l’exposició del CCCB “Barcelona-València-Palma”.

García Andújar realitza el projecte amb portades de diaris i fotografies d’objectes de luxe que són molt reconeixibles si un ha seguit a la premsa els casos de corrupció més sonats. La instal·lació també incorpora una maqueta feta amb bitllets de 500 euros que reprodueix un “mini-Palau” i un enregistrament sonor d’una entrevista amb un extorsionador.

Imatges de la instal·lació de Daniel G.Andújar. Technologies to the People – Objectes de desig Fotografies de Ferran Val – CCCB, 2010

En aquest vídeo, Daniel García Andújar, explica el desenvolupament d’una línia de treball, Technologies to the people, que fa anys va engegar per fer visible, amb imatges i recursos d’Internet, els abusos dels poderosos.

Comments are closed.