El cartell complet del festival Primera Persona 2014

març 13th, 2014 4 Comments

El passat mes de desembre us vam anunciar les primeres confirmacions del Primera Persona 2014: Tracey Thorn (Everything But The Girl), Irvine Welsh, Calvin Johnson (Beat Happening), Jonathan Lethem, Manolo Martínez (Astrud), Raúl Cimas, Nueva Vulcano i Sheila Heti.

Miqui Otero i Kiko Amat en el la primera edició del festival. Foto: Dani Cantó – CCCB 2012

A aquesta llista de músics i escriptors sumem una segona i darrera tongada de noms que completen el cartell del festival que, en la seva tercera edició, amplia programació i passa de dos a tres dies (del 8 al 10 de maig). Miqui Otero i Kiko Amat, directors del Primera Persona, fan un repàs dels espectacles que tots els participants presentaran en exclusiva al Teatre del CCCB.  Here we go!

Ian Svenonius. Font: Wikipedia

TRACEY THORN (Everything But The Girl). La meitat del sublim duet de pop anglès mantindrà una conversa autobiogràfica amb la Lucía Lijtmaer per repassar les seves memòries Bedsit Disco Queen. How I grew up and tried to be a pop star (Virago, 2013).

IRVINE WELSH. L’escocès, autor de Trainspotting (de la qual Anagrama en  publicarà en breu la preqüela, Skagboys)Porno i tantes altres novel·les dures i inoblidables dissertarà en directe sobre la seva vida, fòbies i passions.

CALVIN JOHNSON (Beat Happening, K Records). Culmina la seva gira europea en l’únic show amb banda (acompanyat per a l’ocasió per membres de La Estrella de David, Fred i Son i Surfing Sirles): cançons de Dub Narcotic Sound System, Beat Happening i Calvin Johnson en solitari.

JONATHAN LETHEM. Autor d’èxits com Huérfanos de Brooklyn i La fortaleza de la soledad (ambdós publicats a Mondadori), el novel·lista novaiorquès, una de las veus més prestigioses de les lletres nord-americanes consagrades als noranta, debat els fragments més personals i autobiogràfics amb la seva germana, la traductora Mara Lethem.

BOB STANLEY (Saint Etienne) + GREEN GARTSIDE (Scritti Politti). Dos mestres i estudiosos dels discos meravellosos (a la teoria i a la pràctica) parlaran en profunditat sobre música pop, la seva història i els seus efectes, a partir de l’enciclopèdic llibre de Stanley Yeah Yeah Yeah. The Story of Modern Pop (Faber & Faber, 2013).

Manolo García. Font: Wikimedia Commons

GERARD LOVE (Teenage Fanclub) + BEACH BEACH. El baixista de la gloriosa banda escocesa de pop farà un repàs al millor de la seva carrera acompanyat dels joves mallorquins Beach Beach. És la primera vegada que Love s’involucra en un acte semblant. “Radio”, “December”, “Sparky’s dream”, “I need direction” i molts altres hits immortals sonaran al Teatre del CCCB.

MANOLO MARTÍNEZ (Astrud). La meitat cantautora d’Astrud confessarà el motiu pel qual ha abandonat (temporalment) el pop i reflexionarà sobre la seva carrera i experiències en un show amb fragments cantats i musicats a la guitarra per ell mateix.

IAN SVENONIUS (The Make-Up, Chain & The Gang). Un dels  músics més carismàtics i crucials del circuit independent internacional presenta el seu nou llibre Supernatural Strategies for Making a Rock’n’Roll Group (Akashic Books, 2102). Una classe magistral i musicada a càrrec del líder de The Nations of Ulysses, The Make-Up, Weird War i Chain & The Gang.

MANOLO GARCÍA (El Último de la Fila). El compositor, artista i cantant més personal de la música pop espanyola de les últimes dècades conversa sobre la seva carrera juntament amb músics de tres generacions (Extraperlo, El Último Vecino, Miqui Puig i el seu nou projecte Agrupació Cicloturista Puig) influenciats per Los Rápidos, Los Burros i El Último de la Fila, que a més versionaran els seus èxits més inspiradors.

NUEVA VULCANO. Els Nueva en format còctel (amb percussions) seran un escamot de soroll i balls en primera persona. Un dels nostres grups espanyols preferits, per motius morals i musicals.

DAVID NOBBS + JONATHAN COE. El veterà monarca de l’humor fatalista anglès i creador de Reginald Perrin conversarà sobre comèdia trista amb el seu deixeble i admirador, el també novel·lista Jonathan Coe.

Sheila Heti. Font: Wikimedia Commons

GILBERT SHELTON. La llegenda viva de la contracultura dels seixanta, estrella del còmic underground nord-americà juntament amb Robert Crumb, conversa amb els seus personatges: Els Fabulosos Freak Brothers.

SHEILA HETI. La canadenca, una de les escriptores més aplaudides de la seva generació i responsable de les entrevistes de capçaleres dels Estats Units tan prestigioses com The Believer, explicarà el procés de creació de llibres com la seva darrera i aclamada novel·la ¿Cómo debería ser una persona? (Alpha Decay, 2013).

RAÚL CIMAS (Muchachada Nuí). Una de les ments més privilegiades de l’humor espanyol, i part fonamental del clan Muchachada Nuí, es despulla a l’escena (gairebé literalment) per parlar-nos del seu llibre de vinyetes Demasiada pasión por lo suyo que en breu publicarà Blackie Books. Possible conversa amb el seu millor confident: un iogurt de pinya.

JAVIER LÓPEZ MENACHO. Yo, Precario (Libros del Lince, 2013): aventures urbanes a la jungla de l’infern laboral. Vestit de xocolatina i en format stand-up. Una mirada tan jocosa com compassiva a la crisi.

JORGE CARRIÓN. Esmoquin blanc i un sarró carregat d’objectes i anècdotes meravelloses a ”La vuelta al mundo. Homenaje a Burton Holmes”. L’autor de llibres tan celebrats com Librerías (Anagrama, 2013)  rendeix homenatge des del jo al gran explorador nord-americà de principis del segle XX.

A LES BATALLES: MILITÀNCIA DES DEL JO. Diversos activistes i pensadors de l’esquerra ens explicaran les seves primeres passes a la militància a peu de carrer: Antonio Baños (La rebel·lió catalana, labutxaca, 2013), César Rendueles (Sociofobia, Capitán Swing, 2013), Carolina del Olmo (Dónde está mi tribu, Clave Intelectual, 2013), Roberto Herreros (Fundación Robo) i David Fernández (CUP).

DIARIS POP. Tres tenors del pop s’uniran per a un repàs musical al seu cançoner, les seves influències i els seus records: Felipe (Los Canguros, Los Fresones Rebeldes, Cola Jet Set), Alejandro Díez (Los Flechazos, Cooper) i Fernando Pardo (Sex Museum).

http://primerapersonabcn.blogspot.com.es/ // Facebook Primera Persona

Twitter: @primera_persona #PrimeraPersona14

Comentaris
  1. macarena escrigué:

    Hola! Donde compro las entradas? ?

  2. myadmin escrigué:

    Hola! Puedes comprarlas en las taquillas del CCCB. Próximamente se pondrán a la venta en Telentrada.

  3. macarena escrigué:

    Muchas gracias! !

Leave a Reply