Aprenent a escriure amb imatges

octubre 4th, 2010 No Comments

Em vaig reunir a l’agost amb Lourdes Villagómez (Mèxic, realitzadora d’animació) per perfilar com seria el taller que l’havíem convidat a impartir dins de les activitats del congrés «Cinema a Contracorrent: Llatinoamèrica i Espanya. Diàlegs, confluències, divergències… en els últims 80 anys». Vam estar força estona xerrant dels continguts en el quals la Lourdes es volia centrar, dels materials que necessitaria, de l’espai idoni, i de molts petits detalls que els que no ens dediquem a organitzar aquest tipus d’actes ni tan sols ens imaginem.

Però el que em va sorprendre més va ser la seva sobtada pregunta: i quin públic convocaràs? Jo ràpidament vaig contestar que estudiants de comunicació audiovisual, realitzadors de vídeo i tots aquells cinèfils i amants de l’especial món creatiu de l’animació. Però la Lourdes em va explicar que els seus objectiu anaven encara més enllà, que ella es proposava convidar al seu taller tots aquells (cuiners, dissenyadors, periodistes, professors, arqueòlegs, arquitectes…) que volguessin trobar una nova via d’expressió en l’animació.

Aquesta resposta em va fer reflexionar i crec que és un propòsit genial, molt ad hoc per a aquest inici de segle xxi i dins del procés d’expansió del llenguatge audiovisual al qual estem assistint en tots els nivells i mitjans. Per aquest motiu, us animo a tots i totes a entrar en el coneixement d’aquesta cal·ligrafia apassionant. Hem ampliat el termini d’inscripció fins al 8 d’octubre! Més informació a www.cccb.org/xcentric

Leave a Reply