Anella Cultural Llatinoamericana

març 6th, 2010 2 Comments

Membres de l’Anella Cultural Llatinoamericana reunits a Sao Paulo

De l’1 al 5 de març es va celebrar a  Sao Paulo (Brasil) la primera reunió presencial de l’equip coordinador i tècnic del projecte “Anella Cultural Llatinoamericana”, que té com a objectiu crear una xarxa de centres culturals llatinoamericans, espanyols i europeus connectats a través d’Internet 2 (banda ampla).

L’Anella Cultural Llatinoamericana és una iniciativa de l‘Agencia Española de Cooperación Internacional y Desarrollo AECID. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) n’assumeix la direcció de continguts i la Fundació i2CAT la direcció tecnològica.

Els centres culturals que participen en la primera fase del projecte són el Centro Cultural Sao Paulo (Brasil), el Museo de Arte Contemporáneo (MAC) de la Universidad de Chile, el Museo de Antioquia, Medellín (Colòmbia) i el Centro Cultural España-Córdoba (Argentina).

Els participants xilens, afectats pel terratrèmol

La delegació de tècnics del MAC de Santiago de Xile no ha pogut acudir a la reunió de Brasil com a conseqüència del terratrèmol que ha sacsejat el país. Tot i això, han participat a les reunions gràcies a les noves tecnologies. Han pogut intervenir a les sessions via Skype  i han publicat un vídeo a Internet on el director del museu, Francisco Brugnoli, mostra com ha afectat el sisme a l’edifici del museu. Brugnoli también explica la seva visió de l”Anella Cultural Llatinoamericana.

Comentaris
  1. russian dolls escrigué:

    [...] en la que están surgiendo este tipo de cuestiones. Hay una especie de emprendimiento que se llama Anilla Cultural que viene de Barcelona, que está dando vueltas por los centro culturales de Latinoamérica, y que [...]

  2. [...] 15 mesos de videoconferències, converses de Skype, correus electrònics creuats i dues trobades a São Paulo i Barcelona. Un intens treball col·laboratiu entre la Fundació I2Cat i les cinc institucions [...]