Cultura en xarxa: neix l’Anilla Cultural Llatinoamèrica Europa

octubre 29th, 2010 No Comments

Han estat al voltant de 15 mesos de videoconferències, converses d’Skype, correus electrònics creuats i dues trobades a Sao Paulo i Barcelona. Un intens treball col·laboratiu entre la Fundació I2Cat i els 5 institucions culturals que formen part del nucli dur del projecte  ha fet possible que neixi una nova xarxa:  Anilla Cultural Latinoámerica Europa. El projecte pretén investigar les possibilitats que de col·laboració i co-creació entre organitzacions  llunyanes en l’espai però properes en la manera d’entendre l’ús de les noves tecnologies aplicades a noves formes de fer cultura.  “La creació de la Anilla Cultural és un procés obert que es desenvolupa en diferents fases d’implantació: des de la connectivitat i l’equipament necessaris, passant per múltiples reunions de treball i coneixement mutu, fins a la creació d’un acte inaugural que sintetitza l’esperit del projecte”, explica Juan Insua, director de CCCB Lab i membre del projecte Anellla, en un article sobre la xarxa.

La posada pràctica i en escena de tots aquests mesos de treball amb la tecnologia d’Internet 2 tindrà lloc el poper 6  de novembre, en un acte inaugural i de presentació de l’Anilla. Un acte que se celebrarà simultàniament a Barcelona, Sao Paulo, Santiago de Chile, Medellín i Córdoba (Argentina), les 5 ciutats que conformen els nodes de l’Anilla.

L’espectacle que s’ha preparat s’anomena “Nova Àgora”. Els poetes Gonzalo Escarpa, Irene La Sen i Payaso Manchego faran una sessió d’Spoken Word compartida amb altres artistes llatinoamericans que estaran seguint l’actuació des dels diferents centres de l’Anilla.  Tancarà la inauguració la companyia de dansa urbana Brodas  Bros que ha preparat una coreografia que representa el poder de la xarxa i la intel·ligència col·lectiva, dos dels pilars claus que donen sentit a la nova Anilla Cultural Latinoamérica Europa.

Leave a Reply