I+C+i 2007

stocker1#1 // GERFRIED STOCKER

Data: 07/02/2007

Temes: Cultura de xarxes i nous públics, Nous formats

La primera sessió d’I+C+i va ser presentada per Gerfried Stocker, l’obra artística del qual està vinculada a instal·lacions, performances, interactivitat, robòtica i telecomunicacions. Gerfried Stocker és el director de l’Ars Electronica Center (Linz, Àustria) i codirector artístic de l’Ars Electronica Festival.

Participants: Gerfried Stocker

DOCUMENTACIÓ

disonancias#2 // DISONANCIAS

Data: 09/03/2007

Temes: Nous formats, Investigació i innovació

En aquesta sessió participen els membres del projecte DISONANCIAS Roberto Gómez de la Iglesia, director, Arantxa Mendiharat, coordinadora, i Santiago Eraso, membre del jurat de selecció dels artistes en l’edició 2006. DISONANCIAS és un programa que posa en relació unitats d’I+D+i d’empreses o centres tecnològics del País Basc amb artistes internacionals per investigar, de manera conjunta, productes, serveis, materials o procediments i plasmar aquesta investigació en prototips que responguin a les necessitats de la societat i anticipin les seves transformacions.

Participants: Roberto Gómez de la Iglesia, Arantxa Mendiharat, Santiago Eraso

DOCUMENTACIÓ

atlas#3 // ATLAS ILUSTRADO DE SISTEMAS OPERATIVOS CULTURALES

Data: 24/04/2007

Temes: Nous formats, Investigació i innovació

Atlas Ilustrado de Sistemas Operativos Culturales, a càrrec de José Luis de Vicente, periodista, comissari especialitzat en cultura digital, art i tecnologia i creador del weblog elastico.net, i Òscar Abril, productor cultural. Amb la participació de Jorge Luis Marzo, investigador privat; Col.lectiu Zemos’ 98 de Sevilla, responsable de projectes d´investigació cultural en nombrosos formats; Medialab, Centre d´investigació i producció d´art i noves tecnologíes, Madrid; i Hangar, Centre de producció artística, Barcelona.

Participants: José Luis de Vicente, Óscar Abril Ascaso, Jorge Luis Marzo, Rubén Díaz, Marcos García, Pedro Soler

DOCUMENTACIO

kirk#4 // IAN KIRK. EL PREU DE LA PARTICIPACIÓ

Data: 31/05/2007

Temes: Cultura de xarxes i nous públics, Nous formats

Presentada per l´artista britànic Ian Kirk, especialitzat en medis interactius. Kirk és, entre altres coses, director del Fierce Earth Limited; col·laborador a diversos esdeveniments de teatre i televisió; assessor de l´East London Arts Festival (F-EST); i durant sis anys va formar part de la junta de l´Institute of Contemporary Arts de Londres.

Participants: Ian Kirk

DOCUMENTACIÓ

rosapera#5 // PÚBLIC

Data: 18/09/2007

Temes: Cultura de xarxes i nous públics

En aquesta sessió s´abordarà la noció de “públic” entesa com a espai públic i com a audiència: “allò públic” i “el públic”. A partir de projectes d’investigació de fenòmens globals que afecten diversos contextos locals, es reflexionarà sobre models que assumeixen la col·laboració i la participació com a eixos de treball.

Participants: Friedrich von Borries, Joan Roca, Marleen Stikker i Rosa Pera

DOCUMENTACIÓ

chang#6 // SHAUN CHANG. INDÚSTRIES CULTURALS A LA XINA

Data: 17/10/2007

Temes: Nous formats

En aquesta sessió comptarem amb la presència de Shaun Chang, amb qui analitzarem el tema de les indústries creatives a la Xina.

Participants: Shaun Chang

DOCUMENTACIÓ

sintesi#7 // SÍNTESI

Data: 22/11/2007

Temes: Investigació i innovació

En aquesta sessió farem una síntesi del cicle i una avaluació de la primera fase. Analitzarem els blocs temàtics de I+C+i, i plantejarem els objectius del cicle en la seva segona fase a l´any 2008.

Participants: Juan Insua

DOCUMENTACIÓ