Gerfried Stocker

©AEC Sabine Starmayr

©AEC Sabine Starmayr

Gerfried Stocker és el director de l’Ars Electronica Center (Linz, Àustria) i codirector artístic de l’Ars Electronica Festival.

Des de 1995, Gerfried Stocker és director artístic de l’Ars Electronica Center, i juntament amb Christine Schöpf, codirector artístic de l’Ars Electronica Festival. És artista multimèdia, músic i llicenciat per l’Institute for Telecommunication Engineering and Electronics de Graz. Des de 1990, treballa com a artista independent.

En 1991, va fundar X-Space, un equip per a la realització de projectes interdisciplinaris. En aquest marc s’han dut a terme múltiples instal·lacions i projectes de performances en els camps de la interacció, la robòtica i les telecomunicacions. Així mateix, és responsable de la concepció de diversos projectes per a ràdio, televisió i connexions en xarxa, així com de l’organització del projecte mundial Horizontal Radio, per a ràdio i connexió en xarxa, que va tenir lloc el 1995.

Entre altres, els seus projectes i instal·lacions s’han exposat a EXPO ’92 Sevilla, Kunsthalle Bonn ’92, Biennale Venedig ’93, ISEA ’93 Minneapolis, Interactive Media Festival Los Angeles ’94, Digital World Conference Los Angeles ’94, SIGGRAPH ’94 Orlando, ISEA ’94 Helsinki, Dutch Electronic Art Festival ’94 Rotterdam, Steirischer Herbst ’94, ’95, Ars Electronica ’95, SIGGRAPH ’95, Los Angeles; ISEA ’95 Montreal, Frankfurter Buchmesse ’95, New York Digital Salon ’95, Biennale Venedig ’97, Millennium Dome London 2000 i SIGGRAPH ’02 San Antonio. És editor dels catàlegs Ars Electronica des de 1996.

Participa a la sessió: Gerfried Stocker (2007)