I+C+i 2012 // APPS PER A UNA NOVA CULTURA

banner_5_appsData: 19/09/2012 i 20/09/2012

Edició: I+C+i 2012

Temes: Cultura de xarxes i nous públics, Pantalles i Nous formats

Amb la col·laboració de Mara Balestrini.

Les aplicacions per a dispositius mòbils s’estan expandint a un ritme vertiginós a causa de la gran acollida dels smartphones i les tauletes digitals. Abans les apps eren eines senzilles que ajudaven amb l’enviament de missatges, la descàrrega de correu o la cerca d’informació al núvol. Ara, gràcies a aquests programes, personalitzem segons les nostres preferències els dispositius amb diferents aplicacions. Tanmateix, les apps no sols han conquerit l’usuari, sinó que empreses, institucions culturals i educatives de serveis i ajuntaments ja disposen d’aplicacions. Com poden les apps afectar la nostra societat? Aquestes apps podrien ser un substitut de les pàgines web? Les aplicacions poden servir per resoldre problemes locals? Aquestes aplicacions són una tecnologia passatgera o han arribat aquí per quedar-s’hi?

19 i 20 SET  10-14h / 15-18h //TALLER “Desenvolupa una app per a una exposició“. Amb Diego Freniche (Instructor Android e iOS de Aecomo Academy) i Hernán Rodríguez (Fundador i Director de l’Asociación Española de Comunicaciones Móviles).

Taller de disseny i programació d’una app en entorn Android per a l’exposición “Paral·lel” que s’inaugura a l’octubre al CCCB.

20 SET: 19-21h // DEBAT “Mobile apps per a una nova cultura”. Participen: Hernán Rodríguez (Fundador i Director de l’Asociación Española de Comunicaciones Móviles), Lorea Iglesias, Eugenio Tisselli (Creador de la mobile app Sauti Ya Wakulima), Patricia Santos (Creadora de la mobile app QUESTINSITU) Mar Pérez Sanagustín y Jochen Doppelhammer (Emprenedor serial del món mobile). Modera: Mara Balestrini.

Debat al voltant de la situació actual de les aplicacions per a dispositius mòbils, les tendències evolutives i les maneres en què aquestes tecnologies afecten la nostra societat.

DOCUMENTACIÓ

POSTS RELACIONATS