I+C+i 2010 // INSTITUCIONS CULTURALS 2.0?

cartel_institcultur_ici_ab1Data: 22/04/ 2010

Edició: I+C+i 2010

Temes: Cultura de xarxes i nous públics, Propietat intel·lectual, Nous formats

Les xarxes socials són un formidable instrument de comunicació, també per als museus i altres institucions culturals. Però l’actitud o l’esperit 2.0 pot impregnar progressivament tot el cos institucional, amb la qual cosa transforma processos interns i la relació amb el públic. Fins a quin punt estem disposats a incorporar criteris d’intel·ligència col·lectiva? I quins en són els límits? Una jornada perquè institucions culturals debatin la filosofia 2.0 amb les seves promeses i els seus dilemes, com a motor de canvi de la dinàmica cultural en general.

PROGRAMA
10-14h / 16-18h: Taller “Projectes 2.0. Pràctiques per a Institucions culturals”: un taller pràctic per construir el procés 2.0 d’un centre possible. Conduït per Expolab (citilab).
Un taller per explorar les possibilitats de replantejar i potenciar la comunicació amb el públic i també la seva participació en la construcció de les pròpies estratègies d’una institució cultural. És útil explorar altres possibilitats, ramificacions i solucions a partir dels processos, les metodologies i els formats que suggereixen els estils d’interacció, creació compartida, col·laboració i difusió aportades per les pràctiques associades a les tecnologies 2.0. (+ info)
19-21h: Taula rodona “Institucions culturals 2.0?” Coordinat per Bythenet. Participen: Guillermo Miranda de las Heras (Museo Thyssen-Bornemisza), Larraitz Mendizuri (Tabakalera), Conxa Rodà (Museu Picasso) i Albert Sierra (Patrimoni.gencat).

DOCUMENTACIÓ

POSTS RELACIONATS