Ele Carpenter

Ele CarpenterEle Carpenter és comissària, artista i escriptora i viu entre el Regne Unit i Suècia. És professora de l’assignatura MFA Curating al Goldsmiths College de la Universitat de Londres i investigadora de postdoctorat del HUMlab, afiliat a Bildmuseet, a la Universitat d’Umea, Suècia. La seva pràctica respon a contextos culturals sociopolítics específics en col•laboració amb individus, grups i organitzacions.

Des de l’any 2005 Ele presenta el projecte Open Source Embroidery utilitzant els brodats i codis com a eina per investigar la producció participativa i els mètodes de distribució. La mostra presenta obres d’art contemporànies que exploren com el model de desenvolupament de software de codi obert ha estat incorporat al llenguatge de participació cultural i inclou enfocaments interdisciplinaris a l’skill-share i la col•laboració. Inclou obres materials i digitals que fan visibles les característiques físiques de la tecnologia i les xarxes de comunicació socials.

Actualment, Ele presenta Embroidered Digital Commons, una obra que explora les obres col•lectives i la propietat.

Ele va obtenir el doctorat sobre la relació entre art social polititzat i nou art multimèdia amb CRUMB a la Universitat de Sunderland l’any 2008. Anteriorment va ser comissària a NGCA Sunderland (1997-2002) i comissària associada de CCA Glasgow (2003-5).

www.elecarpenter.org.uk

www.open-source-embroidery.org.uk

www.eleweekend.blogspot.com

Participa a la sessió: L’exposició al laboratori (2010)