I+C+i 2010 // L’EXPOSICIÓ AL LABORATORI

cartell-ici-2010-4a-sessio-04Data: 26/05/2010

Edició: I+C+i 2010

Temes: Nous Formats

Una visió general de les mutacions en curs que està patint el gènere expositiu, posant l’accent tant en l’espai físic com en els escenaris virtuals en què el gènere exposició pot evolucionar al segle XXI. Noves nomenclatures com “exposicions evolutives”, “exposicions obertes” o “metaexposicions” seran posades a debat, així com la funció dels “curadors” en aquest nou context, i la influència de la participació i la creació col·lectiva en les noves metodologies de treball. L’exposició ha entrat al laboratori, com la majoria dels gèneres i formats. És temps de canvi.

PROGRAMA

10-14h / 16-18h: Taller de micro-exposicions

Un taller per xplorar noves vies d’experimentació en el gènere de l’exposició per mitjà de la confrontació d’idees i la seva posada en pràctica. Allò “micro” com a desafiament conceptual i estètic en l’àmbit expositiu. (+ info)

18.15 – 19h: Presentació del projecte Expolab (Citilab). Amb Irene Lapuente i Ramon Sangüesa.

Presentació de l’estat actual de desenvolupament del projecte Expolab i alguns resultats i primeres conclusions parcials. També es comentaran els punts de contacte i aplicabilitat amb el mateix format en altres àrees de coneixement més enllà de la ciència o la tecnologia.

19-21h: Present i futur del format exposició. Ele Carpenter parla del seu projecte “Open Source Embroidery: Curatorial Facilitation of Material Networks“. 

Ele Carpentercomentarà el futur de les exposicions en termes de la necessitat d’explorar l’experiència poètica complexa i línies d’informació oberta, analitzar els problemes de mitjans socials propietaris i crear espais d’enfocaments rigurosos per la col·laboració amateur-profesional.

DOCUMENTACIÓ:

POSTS RELACIONATS