cartell_ici_pantallaglobalData: 22/06/2011

Edició: I+C+i 2011

Temes: Cultura de xarxes i nous públics, Pantalles i Nous formats

Sessió organitzada en col·laboració amb el Serviei d’exposicions del CCCB.

De gener a maig de 2012, el CCCB presenta Pantalla Global, una exposició que explora el poder de la pantalla en la societat actual. Al setembre de 2011, es posarà en marxa l’espai virtual de l’exposició, una finestra oberta a la participació del públic i que dóna visibilitat a etapes del treball d’incubació que habitualment resten ocultes. En aquesta línia us proposem una jornada I+C+i en la qual podreu conèixer els continguts de l’exposició i dialogar amb els seus comissaris.


10.30-14 h: Del Vjing al Mapping. Taller-xerrada con Telenoika.

Telenoika és un col·lectiu de persones interessades en la creació audiovisual, amb la voluntat de compartir coneixements i obrir al gran públic les innovacions que s’estan produïnt en els llenguatges artístics, gràcies a la democratització que impliquen les noves tecnologies domèstiques audiovisuals. La comunitat Telenoika investiga diferents vies de comunicació audiovisual; el vjing, els interactius, el desenvolupament de software i hardware propi, les videoaccions urbanes de denúncia, les sinèrgies amb d’altres arts, sobretot l’escènica, fins arribar al Mapping o Mapat Audiovisual.

En aquesta xerrada-taller, es farà un repàs històric de tècniques i aplicacions diverses en les que Telenoika ha estat investigant en els seus onze anys d’existència, vinculant-les amb el contingut de l’exposició “Pantalla Global”.

19 -21 h: Pantalla Global, diàleg obert amb els comissaris. Debat amb Gilles Lipovetsky i Jean Serroy. Sessió oberta

L’exposició Pantalla Global s’inspira en l’assaig homònim de Gilles Lipovetsky i Jean Serroy, que junt a Andrés Hispano són comissaris de la mostra. L’obra ocupa un lloc destacat entre els nous assajos al voltant del fet audiovisual, i reflexiona sobre com el poders de la pantalla (seducció, xoc, informació, arquetips, vigilància, immediatesa, interactivitat…), s’han renovat i multiplicat des del seu format inicial –el cinematogràfic- fins a guanyar tots els espais de la quotidianitat. El món està constituït per pantalles i les pantalles constitueixen el món.

En la sessió de tarda els autors i comissaris francesos presentaran els aspectes més significatius de l’exposició per a mantenir posteriorment un diàleg obert amb el públic.

DOCUMENTACIÓ


POSTS RELACIONATS