I+C+i 2011 // EDUCACIÓ EXPANDIDA #2

ici_eduex2_cartell1Data: 12/05/2011

Edició: I+C+i 2011

Temes: Educació i Cultura de xarxes i nous públics

Sessió organitzada en col·laboració amb CCCB Educació.

El febrer de 2010 es va tractar l’impacte del context digital en l’educació i les formes d’aprenentatge. En aquesta nova sessió es vol examinar des d’una perspectiva crítica els canvis i les possibilitats que la tecnologia posa a l’abast dels centres culturals i educatius de manera que el diàleg entre ells pugui ser no solament més fluid sinó, i sobretot, més rellevant.

La posada en marxa, per part del CCCB, dels projectes en línia www.cccbeducacio.org i www.cccb.org/navegador que contenen una forta aposta per la participació posen sobre la taula una experiència pràctica que es fonamenta en la hipòtesi tantes vegades formulada segons la qual s’ha de repensar el paper dels receptors-consumidors culturals en el sentit de reconèixer la seva capacitat i activitat com a emissors-productors de coneixement.

11-14 h // Casos a debat. Pere Arcas (TV3), Juanjo Arranz (Biblioteques de Barcelona), Ramon Espelt (CCCB educació), Teresa Fèrriz (UOC), Sera Sánchez (CEESC), Pepe Serra (Museo Picasso). Modera: Lali Bosch.

Una taula rodona en la qual debatre el punt de vista del CCCB amb altres pràctiques que s’han desenvolupat a Barcelona en els últims anys des d’instàncies educativoculturals que responen a diverses etiquetes: museu participatiu, biblioteca virtual, universitat oberta, educació social i televisió educativa.


18.30 h // Presentació de les conclusions de la taula del matí.

19-21 h // Debat “Cultura, educació i noves tecnologies”. Un diàleg a partir de les presentacions de Roberto Aparici i Xavier Kirchner.

Debat a l’entorn de la influència de la universalització de les tecnologies de la informació en les relacions que existeixen, o es poden establir, entre els centres culturals i els centres educatius.


DOCUMENTACIÓ

POSTS RELACIONATS

https://vimeo.com/50358594