Charles Leadbeater

Innovador independent i assessor estratègic. Entre el 1985 i el 1995, va treballar al Financial Times i posteriorment a The Independent. El 1998 va guanyar el prestigiós guardó David Watt de periodisme. Des del 1997 en Charlie és assessor de la Unitat de Policia de Downing Street i del Departament de Comerç i Indústria a Internet i de l’economia derivada del coneixement. La seva tasca consisteix a donar forma a les polítiques governamentals des de diversos fronts. La declaració de la visió que va elaborar per al programa de cultura en línia l’any 2001 va predir que la xarxa esdevindria cada vegada més participativa i col•laborativa. El Govern del Regne Unit també li ha demanat assessorament quant a política en matèries que van de la salut i l’educació al canvi climàtic i la cultura.

Així mateix, és assessor destacat d’empreses en matèria d’innovació i l’impacte de la xarxa. Ha prestat els seus serveis d’assessor a una llarga llista d’empreses en l’àmbit de l’estratègia d’innovació, com ara Ericsson, Accenture, British Telecom i Microsoft. És adjunt de recerca sènior de Demos, el destacat think tank de Londres, visiting fellow de l’Escola de Negocis de la Universitat d’Oxford i fundador de Participle, la primera agència d’innovació en serveis públics, que treballa amb agències del sector públic per tal de crear serveis públics de nova generació. A més, és visiting fellow del Llegat Nacional de Ciència, Tecnologia i Arts, on ha defensat idees d’innovació oberta i derivada de l’usuari.

Ha publicat els llibres We think: Mass innovation, not mass production (2008); Living on Thin Air (1998) on va predir l’auge de l’economia del coneixement, derivada d’Internet; i The Rise of the Social Entrepreneur (1997) que va ser un dels primers llibres a predir que les solucions d’emprenedoria social i empreses socials per a problemes públics tindrien cada vegada més importància.

http://www.charlesleadbeater.net/home.aspx

Participa a la sessió: Economia distribuïda (2010)