Karen Koltrane, l’ímpetu amateur i el “misteri” de Der Panther

febrer 9th, 2015 No Comments

Setè lliurament previ a Emergència! 2015. Presentem dos projectes de diferents àmbits amb l’únic paral·lelisme de coincidir a la graella del festival de grups emergents del CCCB.

Ángel Valiente, dissenyador de mobles, que actualment viu a Oslo, després d’haver-ho fet a Berlin, Conca i Barcelona, traça en quatre idees d’on surten, què fan i qui són Karen Koltrane i com es va gravar Plantas de interior (Foehn, 2014). “El nom ve d’una cançó de Sonic Youth –recorda—però més enllà de l’homenatge, Karen Koltren té un significat entranyable per a mi com el primer nom de grup”.

“És un projecte personal que vaig començar amb 17 anys i que he anat abandonant i recuperant des d’aquells temps, a mesura que altres projectes paral·lels no acabaven de funcionar o els havia de deixar perquè em traslladava de ciutat. En concret, l’últim disc va sorgir quan me’n vaig anar a viure a Berlin”.

“Em vaig comprar un Yamaha Portasound en un petit mercat i, per sort o per desgràcia, era l’únic instrument que tenia a mà, així que vaig començar a fer moltes cançons, la majoria a partir de textos en un blog que tinc i que parla de coses que passen a casa quan no passa res. Hi havia moltes cançons més, entre altres, un seguit d’odes a aparells domèstics, com el meu calefactor, el despertador, el frigorífic o la meva bicicleta. Tot pensat a l’atzar”.

El productor del debut, Joaquín Pascual, de Mercromina i Surfin’ Bichos:

“Al Joaquín el conec a través de la seva filla Ángela, que és amiga meva des dels meus primers anys a la universitat, a València. Ella també estudiava allà, i aleshores jo anava sovint a Albacete a veure la meva família materna, de manera que de vegades quedàvem a casa seva algun cap de setmana, per Nadal, etc. Recordo que les primeres vegades que anava a casa seva, em quedava mirant amb enveja tots els utensilis que té a l’estudi. Era el lloc que algun dia m’agradaria tenir. L’Ángela li havia ensenyat al Joaquín algunes de les meves cançons, i diverses vegades em va dir que volia gravar alguna cosa, però per una cosa o l’altra, al final no vaig trobar mai el moment de dur-ho a terme, perquè no n’estava del tot segur. Finalment, el setembre de l’any passat li vaig enviar un correu electrònic amb les cançons del que s’acabaria convertint en Plantas de interior, per preguntar-li si em podria donar un cop de mà amb la producció, i va acceptar”.

I les cinc preceptives influències que figuren en l’ADN del grup:

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Der Panther

Es tracta d’un duo “transnacional” d’electrònica que vol ser àcida, però sona a pop ben pensat i executat. Estan en plena evolució a la recerca d’un espai propi. De moment, eviten el contacte mediàtic. Tan és així que després de parlar amb un dels membres del grup, em va comentar que li enviés les preguntes de torn per desgranar-les aquí:

Em va respondre el responsable d’ Evolving Tracks, el seu segell, amb un breu missatge:

“Com deus saber, els membres del grup no es volen donar importància a sí mateixos, sinó a la seva música. De totes maneres, enviaré el teu requeriment. Tenim molta feina….”

http://en.wikipedia.org/wiki/Der_Panther

http://www.crackintheroad.com/music/30212-introducing-der-panther

http://playmoss.com/en/der-panther/playlist/good-fridays-by-der-panther

Escolta a Der Panther, aquí.

Si ells no tenen res a dir, nosaltres tampoc. Potser sobre l’escenari de l’Emergència! s’expressin amb més claredat. Esperem.

Per @JaimeCasasB

Karen Koltrane actuaran a l’escenari Auditori i Der Panther a l’escenari Hall aquest proper dissabte dins la 7ª edició d’Emergència!

Leave a Reply