La Torna

juny 6th, 2012 No Comments

Ha estat un regal. Una sorpresa que no ens haguéssim pogut imaginar quan vam endegar el projecte AlzheimArt.

Els usuaris del Centre de dia “Jardinets” de l’Hospitalet de Llobregat, especialitzat en l’atenció de malalts d’Alzheimer, han visitat el CCCB un parell de vegades per seguir el nostre programa cultural adreçat als afectats per la malaltia.

L’equip d’AlzheimArt durant la visita a l’exposició de Brangulí

© CCCB, Irene Ruiz Auret, 2011

En la primera ocasió van fer la visita a l’exposició dedicada al fotògraf Brangulí. Un segon dilluns, van participar a l’activitat Anem al cinema! Aquesta darrera vegada i de manera espontània, va sorgir la idea de convidar l’equip que integrem AlzheimArt a tornar-los la visita a “casa seva”.

I així va ser: dimarts 22 de maig, a les 15.30 h, el local del carrer Tarragona número 17 de l’Hospitalet de Llobregat es va engalanar per rebre’ns. Els seus inquilins també: flors a la solapa, elles; corbates de llacet al coll, ells.

Vint-i-sis pacients i tot el personal del centre “Jardinets” ens esperaven amb els braços oberts. Havien convertit el menjador en un auditori amb tots els ets i uts. I el director d’orquestra, en Jesús, guitarra en mà, tenia els seus cantors a punt per al gran concert.

Van interpretar “Yo vendo unos ojos negros”, l’havanera “El meu avi”, el tema de Julio Iglesias “La vida sigue igual”, “Mi casita de papel”… Van estar impecables: afinats, rítmics, lletres ben recitades. Però sobretot, se’ls veia feliços i orgullosos, amb aire de professionals.

Nosaltres estàvem convençuts que aquella era una classe de música, com tantes que fan durant la setmana, oberta a nosaltres tres. PERÒ VA RESULTAR QUE NO. El centre havia organitzat aquella vetllada únicament i exclusivament per a nosaltres. Les classes d’en Jesús s’havien posat en marxa només per a aquella sonada (mai tant ben dit) ocasió.

Vam sortir xocats de la torreta lluminosa de l’Hospitalet. El regal ha estat impagable per a nosaltres i ells han guanyat unes sessions de musicoteràpia a les quals ja no renunciaran mai més.

Vet aquí la torna del programa AlzheimArt.

Leave a Reply