Els 5 dubs preferits de STA

març 11th, 2015 No Comments

Pope, líder i fundador de STA, escull cinc temes de dub que expliquen el discurs sonor del seu grup.

1) Lee Perry – Black Board Jungle

Máster dels másters de la creació en estudi, mag del so… Què es pot dir de Lee Perry… Que està a l’alçada dels millors productors de música de tots els temps. Un geni. Aquesta intro, amb la veu i la bateria… Aquest disc és un imprescindible.

YouTube Preview Image

2) Bullwackies – African Roots Act 1 Addis Abada Dub

Lloyd Barnes, productor exiliat a Estats Units des de Jamaica, té un so molt especial. Aquest tema en concret, reeditat per Basic Channel, sembla muntat amb un metrònom o una màquina de ritmes molt senzilla. A més a més, la línia de baix és tremenda, pots construir qualsevol cosa sobre ella.

YouTube Preview Image

3) The Slits – Man Next Door Version / Face Dub

Són dos temes diferents, però els dos diria que estan grabats per Denis Bovell, un dels nostres productors preferits. “Man Next Door” és una versió del clàssic tema de John Holt i l’altre està una mica més a prop a allò que tenim sempre al cap amb STA. A “Face Dub” escoltes “snares” i molta taula, molt de dub.

YouTube Preview Image

4) Creation Rebel & The New Age Steppers – Chemical Specialist

En haver d’escollir només 5 dubs, aquest ens agrada especialment per la mescla abrasiva, les distorsions a la bateria i els panejos, marca de la casa. Som molt fans del segell On–U–Sound.

YouTube Preview Image

5) Scientist – Rids The World of The Evil Curse Dance of the Vampires

Disc imprescindible, química pura d’algú que va sortir de les entranyes del King Tubby Studio i va fer el seu propi camí. Un altre geni de la taula de mescles.

YouTube Preview Image

Com a plus, el disc complet amb les versions vocals:

YouTube Preview Image

STA actuaran en el proper #BCNmp7 dedicat a la música negra a Barcelona. Tota la informació, en aquest enllaç.

Leave a Reply