DEL ÉXTASIS AL ARREBATO I DE MELBOURNE A FILADÈLFIA

desembre 1st, 2010 1 Comment

Xcèntric es presenta a Filadèlfia

A Xcèntric ens agrada viatjar i que els nostres programes viatgin. Viatgem contínuament a través de les imatges i normalment, les rutes menys transitades ens resulten més suggerents. No som turistes, som aventurers, i els camins que prenem són difícils, però el que arribem a veure i a fer veure, ens fascina i volem Xpandir-ho.

Melbourne, Nova York, Washington, Barcelona, Madrid, Praga, Medellín i Cali són totes les ciutats que fins a la data han quedat “Arrebatadas pel temporal Xcèntric. Des d’octubre de 2009, la nostra itinerància més internacional Del Èxtasis al Arrebato: 50 años del otro cine español dóna voltes pel món deixant petjades silencioses del seu recorregut.

La pròxima parada del cicle no podia tenir lloc en millors condicions: el departament de cinema de la International House de Philadelphia ha convocat diversos professors d’estudis hispànics de la universitat de Pennsilvania perquè presentin cadascuna de les sessions del cicle que tindran lloc des d’avui fins al 4 de Desembre a l’ Ibrahim Theatre de la mateixa ciutat. El comissari audiovisual d’aquesta iniciativa, Robert Cargni, va veure el cicle durant la seva presentació al mític Anthology Film Archives de Nova York, i va decidir que havia de portar l’èxtasi a Philly.

Després de Philadelphia serà el torn de Canadà, primer a la TIFF Cinémathèque, seu del festival de cinema de Toronto, i posteriorment a la Pacific Cinémathèque de Vancouver, durant els mesos de gener i febrer. A partir de març, el cicle torna a Europa i es projectarà a centres com la galeria nacional Jeu de Paume de Paris, la Tate Modern de Londres, el WRO Art Center de Breslavia (Polonia), la Nacionaline Dailes Galerija de Vilna (Lituania) i el Cankarjev Dom de Liubliana (Eslovènia).

A l’espera de seguir confirmant noves dates i centres, adelantem que el cicle té previst acabar el seu recorregut a territori nacional, visitant diversos centres i filmoteques com la Filmoteca de Murcia, el Centro Gallego de las Artes de la Imagen d’A Coruña i el Centro Huarte de arte contemporaneo de Navarra.

Xcèntric s’ha proposat portar al món “del éxtasis al arrebato”, esteu avisats.

Comentaris
  1. [...] the traveling film showcase From Ecstasy to Rapture: 50 Years of the Other Spanish Cinema.  The I-House screened this series in December 2010, the third venue to do so.  Represent!  Keep it reel. This entry was posted in Listings and [...]

Leave a Reply