18 de maig: Dia i Nit dels Museus. Activitats al CCCB

maig 8th, 2013 No Comments

Exposicions, concerts, dansa, visites comentades, tallers i activitats familiars conformaran, el proper 18 de maig, el Dia Internacional dels Museus: una jornada en què més de seixanta museus de Barcelona i l’Àrea Metropolitana obrim les portes, de franc, fins a la matinada en el que es coneix com La Nit dels Museus.

Al CCCB obrirem portes amb entrada gratuïta des de les 11 del matí fins a la 1 de la nit i, durant tota la jornada, es podrà visitar l’exposició Arxiu Bolaño 1977-2003. També celebrarem una nova sessió de Poetry Slam i acollirem l’estrena mundial multipantalla de la pel·lícula “El Cosmonauta” (la primera finançada amb crowdfunding a Espanya), que sí que serà una activitat de pagament.

Poetry Slam nocturn amb Marc Kelly Smith

Red927 i Hipnotik Faktory organitzen, de 22:30 a 00:30h al vestíbul del CCCB, una nova sessió 50% poesia i 50% interpretació en què participarà el poeta nord-americà Marc Kelly Smith, fundador del moviment, i els slammers francesos convidats Saïban i Mirko. Podreu seguir la competició en directe per Internet.

El Cosmonauta aterra al CCCB

Pel que fa a l’acte de llançament del llargmetratge “El Cosmonauta”, produït per Riot Cinema Collective, tindrà lloc al Teatre a partir de les 19:30h. Després d’un refrigeri al hall, on s’exposaran algunes peces del vestuari original del film, la presentació començarà a les 20h a la Sala Teatre, des d’on l’equip de la pel·lícula connectarà en streaming amb altres estrenes i persones involucrades en el projecte i donarà el tret de sortida al visionat online.

A les 21h es durà a terme el primer passi de “El Cosmonauta”, que es tornarà a projectar a partir de les 23h al mateix lloc, mentre a la Sala Raval hi haurà un col·loqui amb l’equip de la pel·lícula.

L’aforament de la Sala Teatre és de 300 persones, de manera que s’ofereixen dos tipus d’entrades: Sessió 1 (10€) i Sessió 2 (7€). Les primeres donen accés a la primera sessió i les segones només a la segona, encara que amb les dues es pot accedir a l’edifici des de l’obertura de portes i a la Sala Raval.

Els llibres del CCCB, de promoció

Aquest any, a més, del 14 al 19 de maig una selecció dels llibres publicats pel CCCB es podran adquirir a 3€, 5€ i 10€ a la llibreria LaieCCCB i al web de Laie.

Si voleu participar al Dia dels Museus a través de la Xarxa, podeu piular utilitzant el hashtag #bcnesmuseu. A més, del dimarts 14 a les 9h fins al diumenge 19 a mitjanit, si us inscriviu al web www.bcn.cat/fotomobil i etiqueteu les vostres fotos de la Nit amb #bcnesmuseu a Twitter o a Instagram, podeu guanyar una invitació doble anual per visitar els museus que participem a la jornada.

Leave a Reply