La Mercè més animada al CCCB

setembre 20th, 2012 No Comments

Animac porta al CCCB el millor de l’animació per adults i petits dintre dels seus programes itinerants ANIMAC CAMINA INTERNACIONAL y PETIT ANIMAC CAMINA.

El programa Animac Camina Internacional, pensat per a un públic jove i adult,  recull 11 peces de curtmetratges d’autor de 9 nacionalitats diferents realitzats amb diversitat de tècniques i estils, la majoria premiats a festivals d’arreu del mon i que es van projectar a Animac, la mostra Internacional de Cinema Animat de Lleida.  D’entre els seleccionats, destaquen Luminaris, de l’argentí Juan Pablo Zaramella (premi del públic a Animac que ha recollit  més de 100 premis internacionals!)  o el també multipremiat A Moorning Stroll del britànic Grant Orchard, nominat als Oscars 2012. Peces de clàssics contemporanis, com ara Georges Schwizgebel ( Romance) o Joanna Priestley (Eye Liner) , comparteixen pantalla amb l’extraordinari  talent emergent d’autors I autores com ara  Isaac King (Second Hand) , Clemens Kogler (Stuck in a Groove) o Joni Männistö (Kuhina). La peça final del programa internacional és una fantasia 3D amb tocs surrealistes i reminiscències de Roland Topor, signada per l’exgraduat de la prestigiosa escola francesa Supinfocom, Phillippe Grammaticopoulos.

Per als més petits presentem migmetratges animats, versions animades dels llibres il·lustrats anglesos El Grúfal i la Filla del Grúfal. Les versions animades són autèntiques meravelles,  molt recomanables per a nens i nenes a partir de 3 anys. El Grúfal va ser un dels grans protagonistes d’Animac 2012.

YouTube Preview Image

Les projeccions seran a la gran pantalla del Hall del CCCB alternat el programa de curts internacionals amb el programa infantil en horari ininterromput des de les 11 del matí fins a les 8 de la tarda.

Leave a Reply