#habitació1418 #h1418 #CCCB #Macba #roomers #creativitat #jovescreatius #Barcelona #quésomos #adóndevamos #dedóndevenimos #etc

setembre 22nd, 2014 No Comments
YouTube Preview Image

Arribats en aquest punt i després de tot aquest temps, crec que la millor definició per a aquest projecte seria afirmar que «Habitació1418 és un espai (en totes les accepcions del terme) en el qual passen coses». Tan simple i tan ambigu com això.

Ja han passat vuit mesos des del primer dissabte que, amb un secretisme intencionat, ens vam començar a reunir al «campament base» d’Habitació1418 (Plaça dels Àngels).

Aquesta experiència, que es presentava gairebé com un laboratori, ha anat mutant, s’ha anat transformant i s’ha anat retroalimentant de les idees que llançaven els roomers, d’una banda, i d’una altra banda de les intencions que anaven arribant des de la vida i el programa del CCCB i el Macba. He de reconèixer que d’aquí, d’aquest joc recíproc, d’aquest constant each other va sorgir, d’una manera molt encertada, el que ara mateix és el modus operandi d’Habitació1418.

La retroalimentació i aquesta actitud que potenciem, tant en tallers com en trobades amb diferents «personatges», acaben generant material al qual donem sortida real. Un exemple recent és el taller de La cançó de l’estiu amb el performer Anamor, en el qual vam fer un track i un clip amb intencions de convertir-se en summer hit. Aquesta peça de vídeo, fruit de moltes hores de feina –diguem-ho tot–, finalment també ha servit de promoció del mateix projecte via Youtube.

YouTube Preview Image

El funcionament fins al mes de juny ha sigut el d’un «laboratori» en el qual s’anaven temptejant en streaming temàtiques i inquietuds per poder, d’alguna manera, abastar diferents problemàtiques teens, sempre d’acord amb el que s’esdevenia al CCCB i el Macba i sense girar-s’hi d’esquena. Un altre exemple clar d’aquesta dinàmica va ser el taller de Cutout stop motion que vam fer amb l’equip Atelier a partir d’una visita a l’exposició «Metamorfosis».

L’Habitació s’obre de nou a la tardor

A partir d’aquest setembre i com a nova aposta, hem decidit crear temàtiques mensuals. Això permet aprofundir i no treballar com qui va de tapes, és a dir, seguim apostant per l’experiència dins del camp de les arts, les tecnologies i «allò altre», però amb propostes més extenses.

L’octubre, per exemple, és el mes del cinema. En aquest període treballarem en col•laboració amb L’Alternativa. La idea és gravar, escriure i participar en tots els passos que es pressuposen en el fet cinema. Des de l’elaboració del guió, gravació, postproducció i sonorització fins a la cartelleria. Evidentment, aquesta proposta, que requereix una immersió i una dedicació plenes, veurà la llum en format curt al mes de novembre, dins de la programació del festival. Seguim, doncs, com comentava, retroalimentant i oferint una sortida, una experiència i uns processos de producció reals.

Continuant amb aquesta «manera de fer», el novembre serà el mes de la foto amb l’equip de Word Press Photo. En aquest cas entrarem en la dinàmica real d’un certamen fotogràfic i podrem coquetejar amb el món del fotoperiodisme i el fotoreportatge.

L’habitació no és un espai, o almenys no és només un espai físic, sinó que de vegades s’expandeix i es reinventa en diferents projectes o activitats paral•leles que els nois també han anat proposant. D’aquesta manera va sorgir #habitació080, una activitat en complicitat amb la 080 Barcelona Fashion Week. Durant els dies de la mostra de moda dos dels nostres roomers es van convertir en blogaires i van visitar les instal•lacions del certamen, i van tuitejar i instagramar tot el que hi passava.

Poc abans ja havíem començat el «gif, gif, hurra», un tumblr en el qual, a tall d’arxiu, es van penjant gif animats sense una temàtica concreta. En aquest tumblr anem pujant a la xarxa els gifs amb el nom de l’autor, com una manera més de donar a conèixer aquest tipus de treballs. La raó era molt bàsica: molts dels roomers ja treballaven amb l’univers gif animat i hi entenien.

No vull fer una enumeració d’activitats i convertir aquestes línies en una cosa plana, i per això proposem un petit rànquing de les que (per als roomers) han sigut les activitats que més han marcat aquests vuit mesos d’Habitació1418.

Som a l’aire. Càpsula de ràdio producte d’un taller fet amb Julieta Dentone, artista, comissària i experta en ràdio.

Taller Stop Motion amb Atelier

En definitiva, us convido a seguir-nos a les xarxes i sobretot a visitar, qualsevol dissabte a la tarda de 17 h a 21 h, el nostre racó a la Plaça dels Àngels.

Per acabar i com era d’esperar, un altre vídeo. Us deixo amb un clip que ens proposa una data perquè ens tornem a veure.

YouTube Preview Image

+Info:

www.facebook.com/habitacio1418

www.habitacio1418.org

twitter.com/habitacio1418

contacte:

[email protected]

Leave a Reply