Gandules 2010: Lost Lost Lost

juny 22nd, 2010 1 Comment

Fotograma de White Material

Ja és estiu, i amb ell el CCCB es prepara per les Gandules, el cicle de cinema a la fresca de les nits d’agost. Gandules ja ha esdevingut un clàssic punt de trobada estival per aquells que passen per la ciutat de vacances, pels estudiants o per aquells que no en poden sortir. Gandules ofereix un ampli repertori de pel·lícules, amb una programació que passa pel cinema clàssic, el curtmetratge, el videoclip o les estrenes de cinema més recents. Com sabeu, cada any Gandules articula la seva programació seguint un tema, i enguany són els laberints, en paral·lel a l’exposició homònima que tindrà lloc al CCCB comissariada per Ramon Espelt i Oscar Tusquets. Segons els comissaris del cicle, Gonzalo de Lucas i Núria Aidelman, Gandules 2010 és plena, més que mai, de ficcions: “personatges perduts i sense rumb, recerques sense fi, viatges cap allò desconegut… El cinema sovint ha mostrat laberints i els ha fet explícits, però aquest cicle ens condueix per altres laberints, aquells que sovint no es veuen: els laberints invisibles que tanquen als individus en cercles socials, o els imaginats que creen desigs i fugues mentals. Lost, Lost, Lost és un cicle sobre el desig de moviment: sortir d’un lloc, fugir, canviar o transformar-se, concebre un altre món. Perquè potser allò important no és equivocar un camí, si no la possibilitat de començar un de nou”.

Us avancem els títols que aviat tindreu penjats a la web del CCCB amb més informació!

Com ja es va fent des d’alguns anys, el CCCB produeix alguns curtmetratges per a ser projectats durant Gandules amb la idea de que un centre cultural, no només ha de difondre la cultura del present, sinó provocar-la. Enguany l’encàrrec s’ha fet a Elías León Siminiani i a Óscar Pérez. Estrenarem pel·lícules antològiques com Wanda, de Barbara Loden (la que va ser dona d’Elia Kazan) o pel·lícules que han passat per festivals però no per les sales d’exhibició com l’última producció de Claire Denis (White Material) o Mia Hansen-Love (Le père de mes enfants). Recuperarem clàssics del cinema de gènere de la mà dels millors directors de la història del cinema com Alphaville de Jean-Luc Godard, El ángel exterminador de Luís Buñuel, Lost Highway de David Lynch o The Servant, de Joseph Losey. També hi haurà lloc per obres menys conegudes de grans directors com Toby Dammit de Federico Fellini, Toute la mémoire du monde, d’Alain Resnais, El pan y la calle, d’Abbas Kiarostami o La ley del más fuerte, de Rainer Werner Fassbinder. Finalment, podrem trobar pel·lícules a mig camí entre l’experimentació i l’assaig fílmic, com Meshes of the afternoon de Maya Deren o Sans Soleil de Chris Marker, i pel·lícules de grans autors poc coneguts com Banditi a Orgosolo de Vittorio de Seta o Little Fugitive de Morris Engel, Ruth Orkin i Ray Ashbury.

Us esperem a tots cada dimarts, dimecres i dijous d’agost a les 22.00h al pati de les dones del CCCB per a gaudir del millor cinema a la fresca. L’entrada és gratuïta! Us anirem informant del cicle al llarg d’aquestes setmanes.

Comentaris
 1. Isabel Rocamora escrigué:

  Qué maravillosa iniciativa
  de nuevo no puedo esperar a Agosto para sentarme en fresco del patio a ver el programa de este año, y sobre todo la nueva pelicula, dificil siempre de ver, de Claire Denis.

  Gracias!

  Si fuese posible incluirme en el mailing para recibir el programa en cuanto lo tengais os lo agradeceria!

  Isabel