Entre les Illes Canàries i Califòrnia, dos projectes amb un vis underground

febrer 12th, 2015 No Comments

Vuitena –i darrera—càpsula prèvia a Emergència!

Resonance parla de sí mateix (en tercera persona):

“És l’àlies artístic de Javier Pérez, nascut a Santa Cruz de Tenerife, que va començar la seva activitat musical als anys noranta amb sintetitzadors i fent experiments amb fonts de soroll. Col·laborant amb el Col·lectiu Drone, va explorar la cara més experimental de la música electrònica compartint la seva pròpia visió de la música de ball per desenvolupar intelligent techno, techno dance, minimal tech i electro editant diverses produccions de discos recopilatoris o publicacions com Trax magazine o Future music”.

“El 2005 publica el seu àlbum de debut Hedonist 01 amb força èxit per part de la crítica musical, i a finals de 2006 fitxa pel segell Uvdog Records (EE.UU-Barcelona), i edita noves creacions en vinil i descàrrega digital al prestigiós portal beatport.com, on obté un contundent èxit internacional amb el seu vinil Cutting Lips e.p que va ser distribuït mundialment”.

“Després d’un llarg parèntesi arran del seu últim treball d’estudi i ocupat en la producció d’altres projectes musicals, Resonance torna amb el seu projecte més personal i ambiciós fins ara”.

Consulta el Facebook de Resonance, de les Canàries.

Skygaze és el nom del seu nou àlbum, que s’ha gestat i gravat al llarg de dos anys, durant els quals l’artista ha seguit diferents camins a la recerca d’un so particular per plasmar les seves inquietuds musicals. Inquietuds com la composició de lletres i el treball vocal damunt un xassís electrònic de llarg recorregut. Hi destaca el flirteig amb sonoritats com el shoegaze o el krautrock, però sense allunyar-se gaire del so de les seves primeres produccions de tall techno més ballables i contundents. Tota aquesta paleta de sons ha quedat plasmada en els temes que conformen el seu nou àlbum, que es va editar el mes de novembre de 2013 i que ha presentat al llarg de 2014 i 2015″.

Skygaze està editat pel segell Hombre Bala Records i està disponible internacionalment en format vinil 12” i digital”.

“Resonance ha estat involucrat en la producció de discos com Gaf & La estrella de la muerte, premiat com un dels millors discos independents de 2011, i ha editat treballs que han estat publicats i distribuïts al continent europeu i americà. Ha presentat la seva música, tant en solitari com amb la seva Resonance band, a ciutats com Berlín, Londres, Madrid i Barcelona”.

Cinc moments en directe:

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Reverberation Radio Session: rebobina, per favor

L’auge del format podcast, les mixtapes i la ràdio digital han enfilat aquest projecte que barreja erudició pop i sensibilitat festiva. Els membres del grup AllahLas, així com altres activistes al seu voltant, llencen un podcast setmanal amb sessions en les conflueixen temes d’artistes tan dispars com Javier Bergia –sí, el cantautor espanyol- amb Ariel Pink o Mulatu Astakte, a Yusef Lateef  amb The Walkers Brothers. La llista és tan extensa com la imaginació.

Amb altres col·lectius com els dj’s de Finders Keepers, busquen un espai en el qual la sorpresa sigui la norma.

Parlem amb ells a través del correu electrònic. Sintètics i concisos en les seves respostes, sembla que prefereixin explicar-se damunt l’escenari Hall del CCCB.

Com sorgeix el projecte:

Compartim música des que anàvem a l’escola. El projecte sorgeix com un programa de ràdio a la FM, a la KXLU de Los Ángeles, el 2008. Des d’aleshores, ha evolucionat cap al context digital –Internet—,els espectacles en directe i el comissariat musical.

Cultura pop iconoclasta:

No ens preocupa la cultura popular (sic.)

Criteri para triar la música?

El que faci moure l’agulla (del vinil) (més sic.)

Quina música sonarà a l’Emergència!?

No hem tingut temps per a pensar-ho, però segur que cauran algunes joies al llarg de la nit.

Escolta aquí tot el seu arsenal d’ esplendoroses seleccions pop. I aquí.

Per @JaimeCasasB

Leave a Reply