Dia Internacional dels Museus: Postals a Claudio Magris

maig 13th, 2011 2 Comments

Dia Internacional dels Museus: Postals a Claudio Magris

Mai us heu quedat amb ganes de parlar amb l’escriptor un cop heu acabat la seva novel·la? En tancar un llibre, mai heu tingut l’impuls d’enviar a l’autor una carta amb les incògnites i les preguntes que us han creat la història i els personatges? O simplement, mai heu pensat en contactar amb l’autor i explicar-li com us ha arribat a agradar el seu text?

Aquesta comunicació, es dugui a terme o no, és un element clau en la literatura. ‘La lectura d’una obra literària sempre condueix a una trobada entre les persones: entre el lector, l’autor, i els personatges’, assegura Giorgio Pressburger, el comissari de l’exposició “La Trieste de Magris”.

Tota relació literària és l’establiment d’un diàleg, i per això aquest dimecres 18 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, el CCCB us ofereix l’activitat “Barcelona-Trieste: Postals a Claudio Magris” que permetrà a tots els visitants la possibilitat d’escriure a Claudio Magris i fer-li saber la vostra opinió sobre els seus llibres o la nostra exposició.

Passegeu per “La Trieste de Magris”, visiteu la Piazza Unità, entreu a la sala d’estar de casa seva, endinseu-vos pels racons de la Libreria Antiquaria o inspireu-vos, com fa Magris, al Caffè San Marco. I un cop fet el viatge, escriviu una postal a Claudio Magris des de Barcelona.

Digueu-li què us ha semblat la seva Trieste. O parleu-li de la vostra Barcelona, dels racons que voldríeu que conegués. O expliqueu-li els vostres secrets literaris, o què en penseu dels seus llibres. Nosaltres li demanarem a Claudio Magris que respongui col·lectivament les postals que li adreçarem des de Barcelona el Dia dels Museus.

Si avui no podeu venir a l’exposició “La Trieste de Magris” per escriure la postal, podeu enviar-nos el text que voleu fer-li arribar a Magris i li enviarem nosaltres la postal de part vostra ;-) Escriviu la vostra postal als comentaris del post.

Comentaris
 1. GB escrigué:

  En realidad no quería ver la exposición por no intoxicar las evocaciones, ecos y imágenes que surgieron de la lectura de “Así que usted comprenderá”. No he podido evitar la tentación de entrar en el mundo que nos enseñas, Claudio Magris … gracias y disculpa por lo que un día haré al intentar llevarlo a escena…
  Tutto quello che è importamte accade nell’intimo…, gracias . Hasta siempre.G

 2. Marta escrigué:

  Hola, us deixo un enllaç a una ruta relacionada amb el dia Internacional dels museus, a veure si ho trobeu interessant.

  http://www.femturisme.cat/ca/ruta/dia-internacional-museus/

  Una abraçada!!

Leave a Reply