José Luis de Vicente

José Luis de Vicente és investigador cultural i especialista en societat, cultura i arts digitals. Des del 2001, ha estat subdirector d’ArtFutura, el festival d’art i tecnologia degà a Espanya. Va formar part de l’equip de RESFEST, el festival global itinerant de cine digital (2002-2006), i des del 2004 forma part del consell de programació de Sónar, el festival de música avançada i art multimèdia de Barcelona, les tres últimes exposicions del qual va comissariar, juntament amb Oscar Abril Ascaso i Advanced Music. Del 2005 al 2007 ha estat, a més, codirector artístic d’OFFF, festival d’estètiques del programari i creativitat postdigital.

En l’actualitat desenvolupa diversos programes d’investigació, com ara “Visualitzar” (Medialab Matadero Madrid) o “Atles de l’espai radioelèctric” (en el context de NOW: Trobades en el present continu, CCCB Barcelona / AV Festival Newcastle). És comissari, amb Montxo Algora, de l’exposició “Màquines i ànimes” al CARS (2008, en preparació).

Ha col·laborat en nombrosos mitjans de comunicació, edita el weblog Elastico.net sobre cultura i societat digital, i és professor de teoria dels mitjans interactius en el màster de Digital Media de l’Escola Elisava de Barcelona.

Participa en les sesions: Atlas Ilustrado de Sistemas Operativos Culturales (2007), Conferències Performatives (2009)