Zygmunt Bauman i Lawrence Lessig, dos convidats d’excepció a la Jornada especial Kosmopolis 2010

octubre 5th, 2010 1 Comment

La Jornada especial Kosmopolis 2010 comptarà amb dos convidats excepcionals que donaran dues conferències a última hora de la tarda. El primer d’ells, Zygmunt Bauman, és un dels sociòlegs més importants de l’actualitat i ha obtingut recentment el Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats 2010 (un guardó que, precisament, li serà atorgat el 22 d’octubre a Oviedo). El segon, Lawrence Lessig, és un afamat catedràtic de Dret nordamericà que compta entre els seus mèrits haver creat les llicències Creative Commons i haver engegat un projecte a favor de la transparència politica al Senat dels Estats Units.

Ambdós conferenciants són figures de primera línia que vénen a Kosmopolis a oferir la seva experiència i coneixement en dos assumptes que el festival de literatura ha anat desenvolupant des dels seus inicis. D’una banda, Bauman parlarà de les desigualtats i les lluites de poder que, inevitablement, també porten diferències en l’ús de les tecnologies i l’accés a la informació. De l’altra, Lessig oferirà una xerrada sobre els drets d’autor en l’era digital, com els creadors de continguts –ja siguin textos o imatge- s’enfronten als reptes de les noves tecnologies, i sobre com aconseguir que la cultura lliure esdevingui cultura.

Així mateix, els assistents a aquestes dues xerrades (a les 19h la de Bauman i a les 20’15h la de Lessig) tindran l’oportunitat de veure en primera persona dues maneres de treballar amb el públic. La del sociòleg polonès, a l’estil de la vella escola, amb un discurs no exempt d’humor sobre un dels grans temes de la “modernitat líquida” que ell mateix va definir. La del professor nordamericà, tot un exemple de domini de les noves tecnologies, on l’impacte de les seves paraules s’uneix a l’impacte de les imatges que projecta i en la manera de projectar-les.

Us deixem amb dos vídeos de Bauman i Lessig per anar obrint boca.

Ens veiem el dia 23!

Zygmunt Bauman sobre el canvi

YouTube Preview Image

Lawrence Lessig parla sobre les lleis que ofeguen la creativitat

YouTube Preview Image

Comentaris
  1. [...] La Jornada especial Kosmopolis 2010 comptarà amb dos convidats excepcionals que donaran dues conferències a última hora de la tarda. El primer d’ells, Zygmunt Bauman, és un dels sociòlegs més importants de l’actualitat i ha obtingut recentment el Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats 2010 (un guardó que, precisament, li serà atorgat el 22 d’octubre a Oviedo). El segon, Lawrence Lessig, és un afamat catedràtic de Dret nordamericà que compta entre els seus mèrits haver creat les llicències Creative Commons i haver engegat un projecte a favor de la transparència politica al Senat dels Estats Units. Continuar leyendo en la fuente original… [...]

Leave a Reply