Xcèntric clausura la temporada

juny 30th, 2010 1 Comment

Xcèntric, el cinema del CCCB, acomiada aquesta tarda la temporada amb la performance When It Was Blue de la cineasta novaiorquesa Jennifer Reeves. Es tracta d’una projecció doble en 16mm que rendeix un homenatge exaltat a la amenaçada bellesa del nostre planeta blau. Però a la vegada s’insisteix en algunes de les preocupacions bàsiques d’Xcèntric, com afavorir el coneixement d’aquell cine que, des del compromís i la voluntat d’experimentar, investiga les imatges i redefineix el mitjà. Reeves pinta directament el fotograma i refotografia el cel·luloide amb la impressora òptica per crear una textura molt particular. El compositor Islandès resident a Nova York, Skúli Sverrisson, col·laborador habitual de Laurie Anderson, és l’autor de la música que acompanya les imatges de Reeves.

La sessió, que es celebra al hall enlloc de a l’auditori, permetrà als espectadors contemplar de prop el que queda habitualment escamotejat a la vista: els projectors de 16mm en funcionament, el seu so característic, i a l’operador de cinema juntament amb l’autora en acció, col·locant la pel·lícula en el projector, canviant els rotlles, etc.

Després d’aquesta sessió de clausura, Xcèntric s’acomiada fins a la següent temporada, que serà la desena, i que començarà el 3 de desembre. Mentrestant, qui vulgui gaudir de bon cinema experimental pot fer-ho de forma gratuïta a l’Arxiu Xcèntric, que no tanca per vacances.

Més informació de la sessió aquí

Comentaris
  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Tamara Acosta. Tamara Acosta said: RT @extranosparaiso: .Esta tarde Xcèntric despide la temporada, os esperamos! Cuando vivi en BCN no me lo perdía http://bit.ly/dvY3Lp [...]