Viatge a l'ànima de l’exposició

novembre 27th, 2009 Comments Closed

El CCCB i la UPC convoquen la segona edició del postgrau “L’espai expositiu”

“El muntatge expositiu ha d’aspirar a mostrar l’obra i emocionar amb l’obra”. Són paraules de Mario Corea, director, juntament amb l’arquitecte Arnaldo Basadonna i el pintor Paco Pérez, del postgrau “L’espai expositiu”. Bona part de les exposicions que ha produït el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona han passat per les mans de Mario Corea, enginyer industrial i membre de l’equip de muntatge del CCCB. Fa uns anys, Mario Corea va pensar que la millor manera de fer arribar a la gent l’experiència i el coneixement adquirits en tot aquest temps era crear un programa d’estudis.

YouTube Preview Image

L’objectiu, aconseguir que noves generacions de creadors, dissenyadors, arquitectes o professionals interessats en el muntatge d’espais tinguin les aptituds i les eines necessàries per poder agafar el relleu. “Hi ha una manera de fer exposicions pròpia del CCCB”, explica Corea, que considera que el Centre fou pioner en el model d’exposició que posa al mateix nivell comissariat, disseny i muntatge. “Hem fet creacions úniques, però també és cert que hem arribat a una etapa d’estancament”, comenta. En aquest sentit, la incorporació de nous joves professionals al camp del muntatge expositiu és fonamental, segons el director del postgrau.

El pla d’estudis de “L’espai expositiu” és eminentment pràctic i, a diferència d’altres màsters o postgraus de la mateixa temàtica, se centra en l’anàlisi dels subgèneres i dels llenguatges expositius. “Treballem amb els sentits i les emocions, ens interessa tot allò que un pot arribar a captar dins d’una exposició: música, sons, olors, imatges, ombres”, diu Mario Corea.

Durant el curs, que s’allarga sis mesos, es proposen exercicis pràctics a les instal·lacions del CCCB, que es combinen amb classes magistrals impartides per diferents professionals de referència en el sector. Una mostra dels exercicis i les activitats que es van fer durant la primera edició del postgrau es pot consultar en aquest bloc dels estudiants: http://cccbforum.blogspot.com/

La segona edició del postgrau “L’espai expositiu” comença al gener del 2010 i el proper 2 de desembre, a les 19 h, se celebra una reunió informativa al CCCB.

Més informació

Comments are closed.