Un altra vida és possible… en alta mar

novembre 27th, 2009 1 Comment

NOW presenta Open_Sailing, un innovador proyecto de supervivencia

Amb un panorama tan poc alentidor: el canvi climàtic assetjant el planeta i les potències mundials reduint la problemàtica mediambiental a un estira i arronsa de percentatges, projectes com el d’Open_Sailing constitueixen un bàlsam, una crida a solucions creatives i innovadores als problemes que se’ns venen al damunt.

La missió d’Open_Sailing és demostrar que és possible viure d’una manera confortable, segura i sostenible en alta mar. Els joves creadors del projecte han obert 5 laboratoris per investigar i testar un sistema arquitectònic en la immensitat de l’oceà. Els humans podríem viure en plataformes flotants intel·ligents que s’adaptarien a les condicions climàtiques i funcionarien amb l’energia de les ones, del sol i del vent. L’alimentació en alta mar seria riquíssima: peix i algues conreades de forma natural.

YouTube Preview Image

Cesar Harada, Carla Colet i Ollier Palmer , fundador i membres d’Open_Sailing, presenten el projecte.

En les arrels del projecte Open_Sailing hi ha la voluntat de reinventar el futur d’una manera creativa, sostenible i autogestionada. Els seus membres volen fugir de les visions apocalíptiques de futur – que Hollywood no es cansa de reproduir – però alerten que davant la superpoblació, l’escalfament global o els conflictes energètics, el millor que un pot fer és (sobre)viure a l’oceà.

L’objectiu més ambiciós d’Open_Sailing és crear una Estació Oceànica Internacional, que, ben al contrari de la milionària i costosa Espació Espacial Internacional, estaria basada en el treball col·laboratiu i obert que ja ha engegat un equip internacional de 15 experts. Els creadors i membres d’Open_Sailing animen a tothom que hi estigui interessat, afegir-se al projecte a través del seu web http://www.opensailing.net

Open_Sailing seran a NOW. Trobades en el present continu, dissabte 28 de novembre per impartir un taller sobre el seu projecte. De 10 a 17 h, amb una pausa per dinar (Entrada lliure, cal inscripció prèvia. Places limitades +info )

Comentaris
  1. Desirreé escrigué:

    Olá, Muito legal seu site… Já amazenei em meus favoritos! Quando puder passa no meu : http://sofamosidade.blogspot.com