Salvador Cardús: «La paciència és l’habilitat per domesticar el temps»

febrer 8th, 2012 2 Comments

«La paciència és la gran virtut revolucionària per ordenar la nostra vida de cada dia». Amb aquestes paraules, el sociòleg Salvador Cardús va concloure la seva conferència sobre la virtut de la paciència celebrada el passat dilluns 6 de febrer al CCCB .

Cardús va defensar la idea de virtut segons l’entenia Aristòtil, com aquella disposició que permet ubicar-nos en el punt mig, no pecar ni per excés ni per defecte.  I va parlar de paciència com a rutina o «habitus»per controlar i domesticar el temps social.

En aquesta entrevista, el sociòleg reivindica la importància d’exercitar la paciència en els temps actuals, sobretot en àmbits com el de l’aprenentatge i l’educació, tan marcats per la cerca de resultats immediats.

Comentaris
  1. [...] la virtud de la paciencia en el CCCB. De todos modos, aquí os dejo el video de la entrevista y el enlace al blog Veus, con información sobre la [...]

  2. [...] «La paciencia es la habilidad para domesticar el tiempo» hub_01 | feb 9, 2012 • 4:26 pm Leer en la fuente original… Tweet AnteriorZinemateka proyecta 'Metrópolis' dentro del ciclo de cine dedicado a [...]

Leave a Reply