Què és la vida? Recordant Lynn Margulis

novembre 24th, 2011 5 Comments

CCCB © Susanna Gellida, 2006

El passat dimarts 22 de novembre va morir la biòloga Lynn Margulis. Des del CCCB volem recordar la conferencia que va fer davant de més de 500 persones l’any 2006 sota el títol “Què és la vida?”. Professora de la Universitat de Massachussett a Amherst, Lynn Margulis va revolucionar el món de la biologia pels seus estudis sobre l’origen bacteriològic de la vida i, més específicament, per la seva teoria de la siombiogènesi, segons la qual en els orígens cel·lulars de la vida, la col·laboració i la simbiosi haurien estat més importants que la competició.  Amb aquesta teoria, Margulis va posar en qüestió el predomini de la teoria neodarwinista en l’evolució dels primers éssers vius. En la seva conferència al CCCB, Margulis va exposar les seves teories de manera lúcida, senzilla i no exempta de sentit de l’humor. De les seves paraules ens quedem amb una definició: “La vida és matèria sensible al seu medi ambient”.

A l’Arxiu CCCB podeu consultar la seva conferència i tots els materials relacionats.

Comentaris
 1. Emery Berger escrigué:

  El nombre de la universidad está mal escrito: su universidad (y la mía) es la Universidad de Massachusetts “Amherst” (y no Armherst).

 2. Emery Berger escrigué:

  La ciutat de la seva universitat (i la meva) està mal escrit: és la Universitat de Massachusetts a “Amherst” (i no pas Armherst).

 3. Lucia Calvo escrigué:

  Gràcies per avisar-nos de l’errada, Emery. Ja hem corregit l’article.

 4. Jordi Fernandez escrigué:

  M’acabo d’enterar d’aquesta mort. Una mala notícia. El seu llibre “Qué es la vida” és un dels millors que he llegit mai i recordo els dies que ho llegia com uns dies apassionants.

 5. [...] Leer en la fuente original AnteriorMaider López SiguienteEl valor del mejor fotoperiodismo Síguenos [...]

Leave a Reply