Noves lectures als Breus CCCB

novembre 21st, 2012 No Comments

Acaben de sortir d’impremta set nous títols de BREUS CCCB, la col·lecció que recull els textos de les conferències més significatives que s’han pronunciat al CCCB al llarg dels anys. La majoria dels títols que ara publiquem són conferències que han tingut lloc durant el 2011 i el 2012 en el marc dels cicles Crisi i Virtuts, des dels quals hem volgut abordar qüestions d’actualitat política i social amb perspectiva filosòfica de la mà d’aquests autors que ens inciten a reflexionar sobre el món en què vivim.

SASKIA SASSENNuevas geopolíticas / New geopolitics

“El poder executiu –no l’Estat sencer— utilitza lleis nacionals i els impostos per rescatar, no una banca nacional, sinó un sistema financer global. Suposa això un retorn de l’Estat nacional? La resposta és que no.” Llegir ressenya.

AVISHAI MARGALITPactes enverinats / Rotten compromises

“El món té molts aspectes (estètic, polític, econòmic), i no tot té a veure amb la moral. Ara bé, la moralitat hauria d’ocupar un lloc i hauria de tenir, i el tindrà, un paper molt més important en les relacions internacionals.” Llegir ressenya.

RÜDIGER SAFRANSKISobre el temps / Über die zeit

“La marea d’estímuls mediàtics provoca insensibilitat o histèria. L’home flexible i accelerat sent que se li demana massa i acaba extenuat”. Llegir ressenya.

LLUÍS DUCHLa banalització de la paraula / The banalization of the word

“Hom ha posat en relleu que en el nostre temps l’imponent allau informativa gairebé s’ha convertit en una mena de religió de substitució o, potser millor, en un equivalent funcional de la religió”Llegir ressenya.

TZVETAN TODOROVElogi de la moderació / Éloge de la modération

“L’ultraliberalisme, en canvi, situa la sobirania de les forces econòmiques, encarnades en la voluntat dels individus, per damunt de la sobirania política, sigui de la natura que sigui. D’aquesta manera contravé –paradoxalment– el principi fundador del pensament liberal, que és la limitació d’un poder per un altre, un sinònim de la moderació.” Llegir ressenya.

NANCY FRASER - Sobre la justícia / On justice

“En les societats «democràtiques» de consum de masses, sobretot, la individualitat és la forma d’ideologia dominant, la manera principal d’interpel·lar els subjectes.” Llegir ressenya.

JOSEP MARIA RUIZ SIMON - L’ètica de l’autoestima i el nou esperit del capitalisme / The ethics of self-esteem and the new spirit of capitalism

“No hi ha dubte que la proliferació de persones amb autoestima disposades a adaptar-se flexiblement, submisament i fins i tot amb il·lusió a les exigències de la modernització o del mercat sembla respondre a les exigències d’un sistema econòmic que deixa poc marge per a cap mena de correcció relacionada amb la justícia social.” Llegir ressenya.

CCCB (c) Miquel Taverna, 2012

Amb aquests llibres arribem al número 58 d’aquesta col·lecció que també recull títols d’autors com Zygmunt Bauman, Eric Hobsbawm, Ulrich Beck, Alain Touraine, Olivier Roy, Jorge Semprún, Claudio Magris, Orhan Pamuk, Antonio Tabucchi, Judith Butler, Richard Sennett i Eva Illouz, entre d’altres.

Els BREUS tenen un preu de 6€ i els podeu comprar online a la Llibreria Laie del CCCB i a la Llibreria de la Diputació de Barcelona.

En els propers dies us oferirem ressenyes d’aquests nous llibres a través del Blog Veus. Confiem que us agradin i que gaudiu de les lectures!

Leave a Reply