Ja tenim 10.000 followers!

juliol 21st, 2011 No Comments

Ja fa anys que el CCCB aposta per la comunicació 2.0, i per això tenim nombrosos perfils 2.0 a les xarxes socials que ens permeten connectar amb les nostres comunitats temàtiques sobre educació, innovació cultural, literatura i cinema experimental.

El pal de paller de tota aquesta activitat online són els perfils corporatius centrals del CCCB, tant a Facebook com a Twitter, amb els que el Centre informa de totes les activitats que realitza i interactua amb els seus seguidors. Precisament aquest dimarXXX el compte del CCCB a Twitter, @cececebe, ha sobrepassat els 10.000 seguidors, convertint-se així en la primera institució cultural catalana que aconsegueix crear una comunitat tan nombrosa. Per celebrar aquesta xifra rècord -i agrair també la confiança als més de 12.300 seguidors que tenim a Facebook- hem volgut fer una repassada a l’activitat 2.0 del centre d’aquests darrers mesos.

A més de permetre’ns una comunicació bidireccional amb les nostres comunitats i resoldre els dubtes dels seguidors a l’instant, els canals 2.0 del centre permeten ampliar la informació de totes les activitats i extendre l’experiència compartint articles, vídeos i informació complementària. També han tingut molt seguiment les retransmissions en directe via Twitter d’actes i conferències celebrades al CCCB, amb la col·laboració de l’equip del Centre fent el live twittering des de @cececebe.

A més i seguint les últimes tendències de participació online, des del Centre hem organitzat algunes iniciatives exclusivament online que val la pena destacar.

El #DiaMagris, un exemple de participació a la xarxa

Una d’aquestes activitats va ser el #DiaMagris a Twitter, celebrat el passat 3 de maig, un esdeveniment dedicat a difondre l’obra de l’autor d’”El Danubi” amb la col·laboració de tots els nostres seguidors. Coincidint amb la investidura de l’escriptor Claudio Magris com a doctor Honoris Causa per la UB, des del CCCB vam aconseguir que 110 persones publiquessin més de 400 aportacions, cites i recomanacions sobre l’escriptor triestí. Al blog VEUS CCCB podeu llegir un resum de com va anar la jornada, i també podeu llegir un recull de les millors aportacions a l’Storify que explica la història d’aquest dia tan peculiar.

A contracorrent: l’#Antisantvalentí

Des del CCCB també vam incentivar la participació online amb l’#antisantvalentí, una activitat presencial al Centre amb un recital de poemes d’amor molt dolents, que va completar-se a la xarxa amb una crida als internautes a publicar a Twitter frases d’amor odioses, cursis o que hagin fet molt mal a la societat. Totes les aportacions van quedar recollides en un stream de Twubs que encara és consultable.

Però l’activitat 2.0 del CCCB a Twitter no s’acaba al compte corporatiu @cececebe, ja que s’han anat obrint perfils temàtics adreçats a comunitats concretes. @kosmopolis_cccb informa de l’actualitat literària i editorial, @cccblab aporta contingut relacionat a recerca i innovació en l’àmbit cultural, @CCCBeducació difon les activitats educatives del Centre.

A més i coincidint amb la celebració dels 10.000 seguidors, l’equip del CCCB presentarà el proper dijous 15 de setembre la Guia 2.0 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, en el marc de la sessió I+C+i ‘De la interacció a la cocreació’, destinat a les institucions 2.0, un manual sobre les pràctiques online del centre que s’oferirà a tothom sota llicència Creative Commons blablabla.

Leave a Reply