Entrevista col·laborativa a Jesper Huor, autor de Wikirebels

gener 14th, 2011 9 Comments

Jesper HuorDimecres 19 de gener a les 19h al CCCB es projectarà el documental de la televisió sueca WIKIREBELS (2010), de Bosse Lindquist i Jesper Huor, que van seguir el treball que Julian Assange i Daniel Domscheit-Berg han fet amb Wikileaks. Després de la projecció, hi haurà un debat sobre Wikileaks amb l’artista i fundador de Technologies To The People, Daniel G.Andújar, el geògraf i membre de Waag Society, Patrice Riemens i Jesper Huor, periodista i coautor de Wikirebels.

Aprofitarem la presència d’un dels directors de Wikirebels, Jesper Huor, i la temàtica del documental per fer una entrevista col·laborativa en què vosaltres hi pugueu dir la vostra i on, per tant, els vostres interessos i dubtes s’hi vegin també reflectits. Per això, us proposem que ens envieu les vostres preguntes a través a través del blog fent comentaris a aquest post. Per qüestions de temps i espai, farem una selecció de les preguntes que ens hagueu enviat i li les plantejarem a Jesper Huor. Enregistrarem un vídeo amb les respostes del periodista, vídeo que penjarem en VEUS CCCB perquè pugueu veure el resultat de l’entrevista.

Comentaris
  1. Borja escrigué:

    No sé si és aquest el tipus de pregunta que es mereix l’entrevista.

    Wikleaks està utilitzant la premsa (El Pais, Le Monde, Spiegel, The Guardian i The New York Times) per avalar la informació que esta donant del cas cablegate. La premsa, doncs, encara és un referent de rigorositat i vericitat. Si bé això demostra que en certs aspectes, la premsa no està tant malament, no creu que aquests mitjans s’estan posant en evidencia, i induint-se a una crisi encara més profunda de la que ja pateixen?

  2. Borja escrigué:

    Acoto la pregunta: Quan dic que els mitjans es posen en evidència, em refereixo concretament a que estan validant unes dades que haurien d’haver tret a la llum ells, i no ho fan per costos, seguint la línia editorial.

  3. Emma Guasch escrigué:

    Hola! Jo tinc una pregunta sobre el documental “Wikirebels”: Quan i per què van decidir fer-lo i de qui va ser la iniciativa? Gràcies!

  4. Javier escrigué:

    Pregunta para Jesper Huor – ¿Han recibido presiones por haber realizado el documental, antes o después de haberlo emitido?

  5. Pau escrigué:

    A mi em genera dubtes el tema del finançament de Wikileaks. Volen dir que realment hi ha tantes donacions com per sostenir una pàgina així? Se sap quin és el pressupost anual de Wikileaks?

  6. Marula escrigué:

    Després de seguir-lo durant un any, creuen que Juliane Assange té una estratègia pròpia/personalista o que aquesta és la imatge que es vol donar d’ell per desprestigiar Wikileaks?

  7. neus flores escrigué:

    Jo tinc un dubte…si Wikileaks te tant poder mediàtic global com per fer que es vulgui enviar a la presó al seu fundador -òbviament per altres motius que els purament informatius, ja que això no seria democràticament correcte- com podem estar segurs que les filtracions de Wikileaks no son alhora políticament concertades? En un món globalitzat, on el poder de la informacio és crucial, qui juga les seves cartes? Qui filtra, i quin interes hi ha darrera de cada filtració? I qui contrasta la veracitat daquestes filtracions?
    Perdó si són massa preguntes alhora, pero se’m fa difícil creure que no hi hagi cap interés polític i econòmic darrera de cada notícia generada, ni que sigui wiki. Gràcies.

  8. Lucia Calvo escrigué:

    Moltes gràcies a tots els que heu participat enviant les vostres preguntes a Jesper Huor. Aquesta tarda l’hem entrevistat i ha contestat a totes les preguntes més d’altres que li hem plantejat des del CCCB. Aviat publicarem l’entrevista al bloc. Gràcies de nou!

    Lucía Calvo
    Equip web CCCB

  9. nostromo escrigué:

    Assange and coleagues have gathered a very large number of enemies. Aren’t they afraid of direct and violent vengeance ? (Litvinenko and Politovskaia cases are just a small sample).

    Wouldn’t be finally some kind of secret agreement with some of them to protect their lives and those involved within the organization, on the condition of not publishing everything ?

    That is to say, to gain some kind of immunity if “certain” papers are set aside, and from the enemies point of view, if the “damage” is done at least protect some areas,
    promising not to disturb their lives and those of their families ? It’s a wonder to me how Assange has not been killed already in England, or the PRQ in Sweden assaulted…

    Finally, if Wikileaks finances are in struggle or the Laywers minute is high, what’s the impediment to charge some amount to all those major newspapers for the information submitted ? Of course they are vital to spread the information and digest it to the public but they are gaining money through their publishing !

    Thank you.

Leave a Reply