Ensemble Topogràfic, so i moviment

febrer 6th, 2015 No Comments

De vegades les paraules no poden explicar el que proposa la música amb càrrega conceptual. S’explica per sí mateixa: sonant.

La proposta que ocupa la sisena càpsula informativa prèvia a Emergència! 2015, Ensemble Topogràfic –deTortosa i Amposta—es mou en les carregades aigües del conceptualisme i l’experimentació. Entre el so drònic i el rascat de guitarres; entre el soroll i la imatge.

Parla Carlos Martorell, encarregat del laptop, el sampler i les veus, un dels tres membres del trio juntament amb Anna Hierro (moviment, veus, guitarra acústica, sensors) i Andreu Garcia (guitarra elèctrica, guitarra acústica, homeswinger, baix):

“Ensemble Topogràfic va néixer com un projecte específic de so i moviment per al festival Eufònic 2013, però al cap de poc temps vam veure que l’Ensemble tenia més recorregut”

“Som una banda atípica, improvisem sobre patrona musicals i de dansa. La figura de la cantant/frontwoman l’assumeix l’Anna, que canalitza el so cap al públic. A més, té el rol de l’equilibri entre l’Andrei i jo, entre l’electrònica i les guitarres”.

“Els nostres sons són gravacions de camp, loops, drons i referències de l’ambient, el minimalisme i el post-rock”.

Per exemple:

Cello + Laptop: Room 102

YouTube Preview Image

“El primer disc, que editem les properes setmanes, l’hem desenvolupar íntegrament al Delta de l’Ebre. Gràcies a Eufònic per un parell de residències a Balada, un poble de 50 habitants entre arrossars, hem trobat la inspiració i la manera de posar en comú les nostres idees. Però el que és realment interessant de l’Ensemble és el directe, sempre obert i amb aquest punt d’improvisació que genera una circulació d’energia molt especial”.

El segon disc, ‘Boira’, es pot escoltar aquí.

Quatre influències més de l’Ensemble de ‘música i imatge:

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Per @JaimeCasasB

Ensemble Topografic estaran tocant a l’escenari Vestíbul, el tercer i nou espai que inaugurem en aquesta 7a edició de l’Emergència!.

Leave a Reply