El crit de protesta a l’Iran, foto de l'any 2009

febrer 15th, 2010 Comments Closed

Nit d’estiu a Teheran. Una dona crida al terrat. El reporter italià Pietro Masturzo va fotografiar aquell moment pocs dies després de les eleccions presidencials a l’Iran. Un reflex de la protesta ciutadana contra els qüestionats comicis que van donar la victòria a Mahmud Ahmadineyad. La instantània ha estat escollida pel jurat del prestigiós premi de fotoperiodisme World Press Photo com la millor fotografia de l’any 2009. Segons el portaveu del jurat, Ayperi Karabuda, la fotografia mostra l’inici d’una gran història que commou des del punt visual i emocional. “Va directa al cor”, explica en una nota als mitjans.

World Press Photo of the Year 2009 - Pietro Masturzo, Italy - From the rooftops of Tehran, June

World Press Photo of the Year 2009 – Pietro Masturzo, Italy – From the rooftops of Tehran, June

En la 53 edició de World Press Photo, el jurat ha premiat 63 fotògrafs de 23 països que han captat les millors imatges en 11 categories com ara notícies d’actualitat, esports, retrats, naturalesa o vida diària, entre d’altres. Les instantànies guanyadores s’han escollit entre més de 100.000 de treballs enviats per fotoperiodistes o mitjans de comunicació.

Un recull de les imatges premiades es podrà veure el novembre de 2010 al CCCB, gràcies a la mostra itinerant que Photographic Social Vision organitza des de fa 6 anys. World Press Photo ha esdevingut amb el temps una de les exposicions més esperades pel públic. Del 2 de novembre al 6 de desembre de 2010 al CCCB.

1st prize Spot News Singles - Adam Ferguson, Australia, VII Mentor Program for The New York Times - Afghan woman rushed from the scene of a suicide bombing, Kabul, 15 December

1st prize Spot News Singles – Adam Ferguson, Australia, VII Mentor Program for The New York Times – Afghan woman rushed from the scene of a suicide bombing, Kabul, 15 December

1st prize Arts and Entertainment Stories - Kitra Cahana, Canada, Fabrica for Colors - Rainbowland, New Mexico

1st prize Arts and Entertainment Stories – Kitra Cahana, Canada, Fabrica for Colors – Rainbowland, New Mexico

Galeria d’imatges guanyadores World Press Photo 2010

Web World Press Photo

Comments are closed.