El CCCB i el Dia Mundial de l’Alzheimer

setembre 21st, 2011 No Comments

Avui dimecres 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer. L’Organització Mundial de la Salut i l’Alzheimer’s Desease International han escollit aquesta data per donar a conèixer la malaltia i totes aquelles iniciatives que institucions i entitats d’arreu del món duen a terme en relació amb ella.

Les associacions de familiars de malalts d’Alzheimer del nostre país organitzen actes de tota mena i destaca també el Global Alzheimer’s Research Summitque que se celebrarà a Madrid els propers dies 22 i 23 de setembre.

El CCCB es vol sumar a aquesta jornada commemorativa recordant que ara fa un any va iniciar un programa de visites comentades a les seves exposicions especialment dissenyades per a malalts d’Alzheimer i els seus cuidadors.

El programa està obert a totes aquelles persones afectades per la malaltia degenerativa en la seva fase inicial i a tots els seus familiars i cuidadors. Un dilluns de cada mes el CCCB obre les seves exposicions amb la voluntat de brindar l’oportunitat de seguir gaudint de l’art i de la cultura també després de la diagnosi.

Fins ara unes vuitanta persones han pogut atendre les visites a les exposicions Per Laberints, La Trieste de Magris i Brangulí. Barcelona 1909-1945. A partir del mes d’octubre tornem a obrir les mostres del CCCB als malalts d’Alzheimer i els seus familiars amb la voluntat de millorar la seva qualitat de vida.

Les visites són un estímul intel·lectual, permeten establir connexions entre vivències personals i el món, evoquen memòries llunyanes i promouen el desenvolupament personal. Però, sobretot, ofereixen una estona única per compartir, aprendre, riure i emocionar-se.

Imatges d’una de les visites a l’exposició “Brangulí. Barcelona: 1909-1945″ . Fotos d’Irene Ruiz

Podeu concertar una visita a través d’alguna de les següents vies:

Telèfon: 933064100

Correu electrònic: [email protected]

Recepció d’oficines del CCCB: C/ Montalegre, 5 – 08001 Barcelona

Leave a Reply