Des de Wroclaw

maig 11th, 2011 No Comments

Ahir va projectar-se la primera sessió del programa itinerant d’Xcèntric, “Del Éxtasis al Arrebato. 50 años del otro cine español” a Wroclaw, Polònia.

Al Wro Art Center de Wroclaw, Polònia, es celebra la 14th Media Art Biennale, del 10 al 15 de maig, i no només al Wro (com li diuen aquí) sinó tota la ciutat s’inunda d’activitats, instal·lacions i exposicions. En aquest marc s’inclouen les projeccions del nostre programa. Em van convidar a presentar-lo a les 14 (malgrat la Unió Europea, podem constatar que les costums socials i culturals continuen sent molt diferents, ja els vaig explicar que a Espanya a aquesta hora només es menja!) i vaig tenir una grata sorpresa en arribar al lloc de projecció i comprovar que es tractava d’una de les principals sales de cinema de la ciutat, el Kino Helios.

I dic grata perquè no només hem aconseguit que es vegi aquest “cinema invisible”, sinó que hem aconseguit que s’exhibeixi en uns multicinemes on a les altres sales es projectaven pel·lícules de la indústria de l’entreteniment com “Gnomeo u Julieta”. La cua d’espectadors per la nostra projecció era una mica més curta, però igualment és un gran pas.

De la primera sessió haig de dir-vos que Val del Omar va entusiasmar i arrencar aplaudiments a tota la sala, i tot i ser la més aplaudida, no va ser l’única!

Cartell del Xcèntric al Wro Art Center de Wroclaw. Foto: Angela Martínez

Leave a Reply