Aquest Nadal, regala cultura

desembre 17th, 2014 No Comments

L’any s’acaba i arriba l’inevitable moment de triar regals per als amics i la família. I com sempre, volem que siguin regals que agradin, que es guardin amb carinyo i que no es converteixin en temuts “pongos” dels que després ningú sap com desprendre’s.

Els “pongos” del CCCB

Per això, des del CCCB et volem fer algunes recomanacions que sabem que seran tot un èxit. Perquè regalar cultura sempre és un èxit: ens entreté, ens ofereix bones estones, ens permet compartir moments d’oci i, sobretot, ens enriqueix com a persones.

Sabem que la competència és molt dura perquè l’oferta cultural barcelonina és molta i molt variada, però aquí va el nostre granet de sorra.

Per començar, un regal: si enguany fas 20 anys, tens un carnet jove d’Amic del CCCB totalment de franc. Perquè si no has vingut mai, ens descobreixis, i perquè si ja ens coneixes, et converteixis en assidu a les nostres activitats. Tens temps fins el 31 de desembre per reclamar el teu carnet!

Si ja has celebrat els 20 no pateixis: també tenim carnets per a tu. El jove, si ets menor de 25 anys i el d’Amic, el reduït (per a jubilats i majors de 65) i el DUO, dos carnets per a dues persones. Aprofita aquestes dates: fins al 4 de gener tenen descompte!

Catàlegs per endinsar-se en mons fantàstics

Si el que vols és allargar l’experiència CCCB, t’oferim la millor solució: reviure les nostres exposicions a través dels catàlegs. Per exemple, el de Metamorfosis. Visions fantàstiques de Starewitch, Svankmajer i els germans Quay  (només disponible en castellà) inclou textos inèdits, el decàleg de Svankmajer i una entrevista amb els germans Quay, i et permetrà endinsar-te en una de les exposicions que més èxit han tingut en la història del centre (i que es pot seguir veient a La Casa Encendida de Madrid).

Si has de fer un regalr per a un amant de  la fotografia, no et pots perdre els catàlegs de Brangulí, Arissa. L’ombra i el fotògraf, 1922-1936 (recorda: pots visitar l’exposició fins el 12 d’abril de 2015!) o els de les mostres dedicades a la fotografia africana, com Bamako. Si el que vols és viatjar per l’obra de grans escriptors, has de demanar als Reis el catàleg dedicat a Calders (Calders. Els miralls de la ficció), el de l’exposició J.G. Ballard. Autòpsia del nou mil·leni o el de l’ Arxiu Bolaño.

No ens oblidem de l’arquitectura i l’urbanisme: el CCCB sempre ha estat un espai per a la reflexió a l’entorn de la ciutat, i hem organitzat al llarg d’aquests 20 anys moltes exposicions dedicades a aquest tema. Així, pots afegir a la llista el catàleg de l’exposició dedicada a les ciutats ocasionals, Post-it City;  el de la mostra sobre la transformació de la ciutat i la societat xineses, A la ciutat xinesa. Mirades sobre les transformacions d’un imperi, el de l’exposició dedicada a les Fronteres o la publicació dedicada a Fes (un catàleg que inclou un cd amb músiques rituals de la ciutat de Fes).

Breus reflexions i pensaments

La col·lecció Breus reuneix en format reduït els textos de grans pensadors i intel·lectuals que han passat pel CCCB: són les seves intervencions al voltant dels grans temes de reflexió sobre el present. Coincidint amb les festes nadalenques, publiquem set nous títols: Democràcia, tecnologia i ciutat (Evgeny Morozov), L’habitació, la casa, el carrer (Marta Segarra), Karachi, la ciutat sense mapa (Kamila Shamsie), Breus notes sobre Europa (Gonçalo M. Tavares), Repensar el capitalisme (Nancy Fraser), Orwell i Barcelona (Colm Tóibín) i El nou desordre mundial. La crisi del model occidental (Pankaj Mishra). Amb aquests ja són 72 volums, com sempre, en edició bilingüe català-idioma original.

Una altra col·lecció per al pensament és Dixit, editada amb Katz editores, que recull, traduïdes al castellà, algunes de les conferències de més relleu realitzades al CCCB amb continguts complementaris, com entrevistes i assajos de cada un dels autors: d’Eva Illouz a Tzvetan Todoroz i Juan Goytisolo, passant per Richard Sennet, Ismail Kadaré, Zygmunt Bauman o Judith Butler.

Finalment, si el que estàs buscant és un regal audiovisual, al CCCB també en tenim alguns: la nostra col·lecció audiovisual reuneix DVDs sobre cinema experimental espanyol i recorreguts pel cinema llatinoamericà alternatiu.

Tots aquests catàlegs i publicacions es poden trobar a la llibreria Laie del CCCB.

Bon Nadal i bona lectura!

Leave a Reply