Alliberats per Sant Jordi!

abril 12th, 2011 1 Comment

Llibres_CCCB

Aquest any, el  CCCB  s’avança a les celebracions pel Dia del Llibre i el proper dia 15 d’abril participa en una jornada de bookcrossing, juntament amb altres museus i centres d’art contemporani d’arreu de l’Estat espanyol.

Per tercer any consecutiu, un total de 31 museus i centres d’art contemporani compartirem, amb motiu del Dia internacional del Llibre, una experiència de bookcrossing o campanya d’alliberament de llibres, amb la intenció d’inundar  les ciutats amb volums sobre diverses disciplines provinents  de la borsa de duplicats de les respectives biblioteques.  En total, està previst de posar en circulació més de 2.500 llibres, tots ells identificats amb etiquetes amb les instruccions necessàries per facilitar als seus futurs lectors la participació a la campanya.

El bookcrossing és una pràctica que promou la lliure circulació de llibres en dipositar-los en llocs públics per tal que d’altres els recullin, els llegeixin i els tornin a deixar.  El seu funcionament es basa en tres senzilles regles: registra, llegeix  i allibera.  Els llibres poden ser enregistrats al web de referència del bookcrossing  (www.bookcrossing.com ) i alliberats en espais públics i de trànsit freqüent,  de tal manera que es pot arribar a saber el recorregut d’un llibre des del seu punt d’origen al de recollida.  Des de la seva aparició arreu del món, l’any 2001,  s’han alliberat gairebé 8 milions de llibres a 132 països.

Al Navegador interactiu del CCCB i al compte Twitter @navegadorbcn us donem algunes pistes d’on podeu trobar els llibres alliberats pel CCCB! Hi ha molts llibres esperant-vos. No estan perduts, estan alliberats!

Comentaris
 1. María Ripoll Cera escrigué:

  Al taller de Promoció d’una novel.la que vam organitzar a kosmopolis ara a finals de març vam alliberar dos exemplars de El desguace pel CCCB. Un ja ha sigut trobat però no pas l’altre…

  Aquestes són les dues notes d’alliberació:
  1. “Detrás de la historia de Barcelona, en un centro de cultura muy contemporáneo, hemos archivado un ejemplar de El desguace”

  2. “Asomado a un rincón oscuro de una clara plaza de un centro de cultura que alberga una feria literaria encontrarás un ejemplar de El desguace”

  http://www.bookcrossing.com/journal/9735807/

Leave a Reply