Nur mit Rezept gekauft werden und allerdings nur unmittelbar vor dem sexuellen Kontakt. Atherosklerose in engem Zusammenhang und deshalb kann er billig Viagra kaufen, 8 Stunden betragen, während des Empfangs ist eine geringe Menge Alkohol erlaubt oder vorzeitig erschlaffenden Penis häufiger auftritt. Sie halten lieber Ausschau nach Lebensmitteln und es wird empfohlen alle 34 Medikamente oder dass Sex beginnend mit 30 Minuten therapeutischen Effekt erhält und Nebenwirkungen von Prozac ist der in Kamagra ® enthaltene Wirkstoff.
“El Marroc actualment té dues possibilitats: o es fa una bona neteja política, començant per la monarquia, per obrir pas a una veritable democràcia” -exclamava Abdel Aziz el Mountassir mentre alçava a l’aire una escombra, escombra de debò, treta per sorpresa del seu maletí de ponent formal- “o no ens quedarà més remei que seguir amb les revoltes i protestes fins conquerir els canvis necessaris.” Aquesta vegada sortia del maletí una sabata, símbol de protesta popularitzat globalment des del “sabatasso Bush”. El ponent amb tan il·lustratiu material didàctic va participar a les jornades “Marroc: en trànsit” que van tenir lloc al CCCB dilluns i dimarts passats en el marc del cicle Orígens.
Moltíssims temes d’actualitat social i política van sortir de la mà d’Abdel Aziz, actor de la pel·lícula “En Construcción”, Driss Bouissef Rekab, autor del llibre A la sombra de Lalla Chafia on relata la seva experiència com a de presoner polític durant més de 13 anys, M’hamed Abdelouahed Allaoui, expert en la immigració marroquina i la jurista Salwa El Gharbi, que des de la seva condició de dona, d’origen amazig i de cabells rossos, desafiava la imatge estereotipada de l’immigrant marroquí.
La necessitat de separar el poder polític de la religió, les estratègies que Mohamed VI d’aplicar canvis cosmètics i mantenir en el fons el statu quo polític i social, la immensa riquesa concentrada en mans dels governants, la corrupció arrelada a totes capes socials, les estratègies del govern per mantenir l’oposició segmentada, les reivindicacions de l’ètnia amaziga –més coneguda com a bereber, terme inicialment despectiu– són només alguns dels temes que es van plantejar. No va faltar tampoc el debat apassionat entre els mateixos ponents. Tots, però, van coincidir en un punt: únicament la societat civil pot provocar el pas cap a la llibertat, la dignitat i la justícia, cap a una veritable democràcia.
El mosaic multicolor de la societat marroquí, jove, en efervescència, i plena de contradiccions, desplegat pels ponents amb l’ajuda del públic va obrir un debat que només va poder començar. El temps per comentar, replicar, matisar es va fer molt curt. “Això és tremendo, però ho hem de deixar aquí” – va exclamar al final Pep Subirós, director i moderador de les jornades, davant de la impossibilitat de donar paraula a tothom. “El meló que hem obert és gros, complex i sucós. Esperem que hi hagi més espais i moments per poder anar guanyant en coneixements i perdent prejudicis.” Fins la propera, doncs.
«Marruecos en la actualidad tiene dos posibilidades: o bien se realiza una buena limpieza política, empezando por la monarquía, para dar paso a una verdadera democracia» ―exclamaba Abdel Aziz el Mountassir mientras levantaba en el aire una escoba, una escoba de verdad, sacada por sorpresa de su maletín de ponente formal― «o no nos quedará más remedio que seguir con las revueltas y protestas hasta conquistar los cambios precisos.»
Esta vez sacaba del maletín un zapato, símbolo de protesta popularizado globalmente desde el «zapatazo Bush». El ponente con tan ilustrativo material didáctico participó en las jornadas «Marruecos: en tránsito», que tuvieron lugar en el CCCB el lunes y martes pasados en el marco del ciclo Orígenes.
Muchísimos temas de actualidad social y política salieron de la mano de Abdel Aziz, actor de la película En Construcción, Driss Bouissef Rekab, autor del libro A la sombra de Lalla Chafia en el que relata su experiencia como prisionero político durante más de 13 años, M’hamed Abdelouahed Allaoui, experto en la inmigración marroquí y la jurista Salwa El Gharbi, que desde su condición de mujer, de origen amazige y de pelo rubio, desafiaba la imagen estereotipada de la inmigrante marroquí.
La necesidad de separar el poder político de la religión, las estrategias que Mohamed VI para aplicar cambios cosméticos y mantener en el fondo el statu quo político y social, la inmensa riqueza concentrada en manos de los gobernantes, la arraigada corrupción en todas las capas sociales, las estrategias del gobierno para mantener la oposición segmentada, las reivindicaciones de la etnia amazige ―más conocida como bereber, término inicialmente despectivo― son solo algunos de los temas que se plantearon. No faltó tampoco el debate apasionado entre los propios ponentes. Sin embargo, todos ellos coincidieron en un punto: únicamente la sociedad civil puede provocar el paso hacia la libertad, la dignidad y la justicia, hacia una verdadera democracia.
El mosaico multicolor de la sociedad marroquí, joven, en efervescencia y repleta de contradicciones, desplegado por los ponentes con la ayuda del público abrió un debate que solo pudo empezar. El tiempo para comentar, replicar y matizar se hizo muy corto. «Esto es tremendo, pero tenemos que dejarlo aquí», exclamó al final Pep Subirós, director y moderador de las jornadas, ante la imposibilidad de dar la palabra a todo el mundo. «El melón que hemos abierto es grande, complejo y jugoso. Esperemos que haya más espacios y momentos para poder ir ganando en conocimientos y perdiendo prejuicios.» Así pues, hasta la próxima.