Henry Markram és neurocientífic, director i fundador del projecte Blue Brain de l’École Polytechnique Fédérale de Lausanne. La seva carrera es va iniciar a Sudàfrica, però va obtenir el doctorat a Israel, amb un estudi sobre les relacions entre l’acetilcolina (un neurotransmissor) i els mecanismes de la memòria. Les seves investigacions se centren en els microcircuits neuronals, on desenvolupa tècniques anatòmiques, fisiològiques, biofísiques i mol·leculars, així com la pionera tècnica de la fixació de membranes. Juntament amb diversos teòrics, ha creat el concepte de “computació líquida”, que consisteix a tractar imputs continus en temps real amb xarxes neuronals periòdiques, i ha desenvolupat l’anomenat Spike Timing Dependent Plasticity (STDP), un procés biològic que ajusta la força de les connexions entre neurones. També ha investigat l’autisme, un desordre neuronal per al que ha desenvolupat una “Intensa teoria mundial de l’autisme”.

Markram ha participat en el programa de conferències Als orígens de la ment humana, dedicat a analitzar els últims descobriments en el camp de la recerca neurocientífica, organitzat amb motiu de l’Any de la Neurociència. La seva conferència s’ha centrat en l’explicació de The Human Brain, part del projecte Blue Brain, que planteja crear, en un supercomputador, un cervell virtual que simuli el funcionament de la ment humana.

Etiquetes: , , ,

L’autor d’aquest vídeo se’n reserva els drets

1 comentari

  • CCCB LAB » Arxiu del Bloc » Qui mana aquí? ha dit:

    12 Jun 2012

    [...] què opina de la intel·ligència col·lectiva i del projecte The Human Brain dirigit per Henry Markram, els riscos de les neurotecnologies i l’auge de les [...]

Deixa un comentari

Current day month ye@r *