Dins de la vida digital. Entrevista amb Jussi Parikka

Jussi Parikka és teòric dels mitjans, escriptor i professor universitari a la Winchester School of Art de la Universitat de Southampton i a la Universitat de Turku, on imparteix classes de Teoria de la Cultura Digital. Parikka va participar en la sessió I+C+i dedicada a La nostra vida a la xarxa per parlar de temes com les humanitats digitals, les xarxes com a sistemes vius, els defensors i detractors de la tecnologia, els virus digitals i els virus físics i altres assumptes relacionats amb l’ecologia dels mitjans. Aprofitant la seva presència, Juan Insua, cap de projectes del CCCB LAB, l’ha entrevistat.

En la primera part de l’entrevista, Parikka defineix quin és el seu camp de treball i què significa ser teòric dels mitjans socials (social media theorist) i explica la importància de comprendre la xarxa per entendre la cultura contemporània. En opinió de Parikka, cal contextualitzar i analitzar críticament les eines digitals per entendre com funciona el món en l’actualitat.

En la segona part, Parikka explica quins són els seus referents en l’estudi de les xarxes (Lászlo Barabási, Tiziana Terranova, Eugene Thacker) i parla dels nous models de polítiques participatives que les institucions culturals han de començar a adoptar. Segons Parikka, el model està obsolet i les instituticions han de replantejar-se com compartir i com treballar el coneixement, com desenvolupar nous models econònomics i noves plataformes d’intercanvi.




Aquest article té reservats tots els drets d’autoria

Vegeu comentaris0

Deixa un comentari

Dins de la vida digital. Entrevista amb Jussi Parikka