I+C+i 2012 // LA NOSTRA VIDA A LA XARXA

banner_1_vida_xarxa_12Data: 24/02/2012

Edició: I+C+i 2012

Temes: Cultura de xarxes i nous públics i Nous formats

Sessió organitzada en col·laboració amb la Fundación Telefónica.

La primera sessió d’I+C+i 2012 duu a terme una exploració crítica de les polítiques del software, la noció d’identitat a les xarxes socials i l’impacte de la simulació provocada per les noves aplicacions de la vida artificial. Un taller impartit per Naked on Pluto, els guanyadors del premio VIDA 13.2 i Gerald Kogler, i un col·loqui amb la participació d’experts com Jussi Parikka, Pau Waelder, Aymeric Mansoux i Mónica Bello, prometen una intensa jornada d’acció i reflexió sobre els aspectes menys coneguts de la nostra vida a la xarxa.

10-14 h // Exploracions plutonianes a Facebook. Amb Aymeric Mansoux i Gerald Kogler.

Alguna vegada t’has plantejat què passa «darrere» de les xarxes socials com Facebook? En aquest taller explorarem les nostres dades socials i farem un cop d’ull a com les veuen des de la mateixa companyia i des de les terceres parts que hi tenen accés. Per tal de trencar diversos mites sobre les aplicacions de Facebook, se’ us convida a formar part del disseny de petits programes que ajuden a extreure i manipular la informació online, la teva i la dels teus amics. No s’escriurà res al teu Facebook, nomès llegirem la información previament disponible. No es registrarà cap informació ni estarà disponible per a cap altre usuari.

Aquest taller forma part del projecte Naked on Pluto, una aventura de text crítica sobre els diversos aspectes de la privacitat on line i els abusos a les xarxes socials comcercials centralitzades, dissenyat i escrit per Marloes de Valk, Aymeric Mansoux and Dave Griffiths, desenvolupat en col·laboració amb Baltan Lab.

19-21 h // Identitat i simulació. Vida artificial a les xarxes. Amb Jussi Parikka, Pau Waelder, Aymeric Mansoux i Mónica Bello.

Internet està canviant la nostra manera d’entendre l’espai públic. La Xarxa s’ha convertit en una estructura dominant que conté gairebé tots els aspectes de la societat contemporània. La proliferació d’agents virtuals, dissenyats per estimular reaccions i trobades no fortuïtes, reconfigura el perfil dels individus en dinàmiques innovadores, però també invasives, i genera noves formes de control. En aquest context inèdit, la identitat i la simulació es converteixen en temes decisius del comportament a la Xarxa.

DOCUMENTACIÓ

POST RELACIONATS