Platoniq

Platoniq és una organització internacional de productors culturals i desenvolupadors de programari, pionera en la producció i distribució de cultura copyleft. Des de l’any 2001, porten a terme accions i projectes en els quals els usos socials de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i el treball en xarxa són aplicats al foment de la comunicació, l’autoformació i l’organització ciutadana. El resultat del seu treball genera innovadores aplicacions informàtiques i metodologies, a més d’un ampli arxiu audiovisual sota llicències lliures a Internet.

Des del 2003, el col · lectiu és grup col · laborador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, i en els últims anys ha obtingut dos premis internacionals pel seu projecte Burn Station, l’estació copiadora de música copyleft (2004), al Festival Transitio de Mèxic DF i al Festival de Cultura Digital Transmediale de Berlín, a més d’una menció d’honor en els premis Unesco Digital Arts Awards.

Entre els seus projectes destaquen també el Banc Comú de Coneixements (2006), una plataforma d’intercanvi de coneixements i educació mútua que s’ha reproduït a Barcelona, Girona, Sevilla, Lisboa, Cambridge, Berlín i Casablanca, el servidor públic de streaming OpenServer; la organització de campaments OpenSource i de laboratoris temporals de mitjans, Media Space Invaders (2003-2004), i la creació de la primera llicència copyleft del marc legal espanyol Aire Incondicional (2003), que va ser aplicada als continguts de l’exposició del mateix nom organitzada per Platoniq al Centre d’Art Shedhalle de Zuric.

Web http://www.youcoop.org

Contacto: info (ad) platoniq.net

Participa a les sessions: Llibertat, igualtat i P2P (2009), Economia distribuïda (2010)