I+C+i 2010 // ECONOMIA DISTRIBUÏDA

ICI_economia distribuida

Data: 14/12/2010

Edició: I+C+i 2010

Temes: Cultura de xarxes i nous públics, Propietat intel·lectual, Economia distribuïda

Dedicarem la darrera sessió de l’any a reprendre el tema de l’economia de la contribució per centrar-nos en el del microfinançament. Veurem com els models actuals de l’anomenat Giving 2.0, una modalitat de donacions en línia aplicada majoritàriament a l’emprenedoria social, es poden aplicar al sector creatiu.

PROGRAMA

10.00 -14.00 h: Taller “Goteo. Cultura de la microfinanciación” con Platoniq (Mirador CCCB).

Un taller per estudiar models de Giving 2.0 i per observar la viabilitat d’aquestes experiències i eines en el sector creatiu a partir de l’experiència adquirida per Platoniq amb el seu projecte GOTEO, una plataforma de microfinançament per a la innovació cultural. El taller està dividit en dues parts. La primera està dedicada a aprofundir en les plataformes i els casos destacats actuals, i també a mostrar les principals característiques del model GOTEO, actualment en procés de desenvolupament. A la segona part, mitjançant una dinàmica participativa es decidirà com i en quin tipus de projectes es distribuirà la quantitat de diners obtinguts a través de les inscripcions al taller. Aquest exercici experimental és el punt de partida per discutir, millorar, ampliar o reduir les funcions de la futura plataforma.

18.00 h: Presentació del projecte  GOTEO de Platoniq (Auditori CCCB)

GOTEO és una recerca que té per objectiu la posada en marxa d’una plataforma digital per constituir una xarxa social de microfinançament i distribució de recursos per al sector creatiu, que ajudi al desenvolupament de projectes socials, culturals, educatius i tecnològics compromesos amb la cultura lliure i l’enfortiment del procomú. GOTEO és un projecte que desenvolupa Platoniq amb el suport del CCCBLab, el Consell Nacional de la Cultura i les Arts de Catalunya i l’Institut de Cultura de Barcelona. Durant la presentació es parlarà tant del projecte com de l’evolució del taller del matí. Més informació sobre GOTEO a YOUCOOP.ORG.

YouTube Preview Image

19.00-21.00 h: Debat “Cloud Culture” amb Charles Leadbeater (Auditori CCCB)

Charles Leadbeater és un periodista econòmic que ha esdevingut consultor en innovació; darrerament s’ha enfocat en el que anomena la revolució amateur (The Pro-Am Revolution). En el seu darrer llibre Cloud Culture: the future of global cultural relations explora com l’augment del cloud computing podria canviar la nostra cultura i es pregunta si podria comportar la plataforma per a una nova cultura global, més cosmopolita, que és alhora connectada i diversa, situant-se a favor del que ell anomena núvol obert (open cloud).

DOCUMENTACIÓ

POSTS RELACIONATS