I+C+i 2012 // CIUTATS LAB

banner_4_ciutats_lab_1Data: 27/06/2012

Edició: I+C+i 2012

Temes: Cultura de xarxes i nous públics i Investigació i innovació

En col·laboració amb Cocreating Cultures / La Mandarina de Newton

La metàfora de la ciutat com a laboratori està fent fortuna pel component d’experimentació urbana i cultural que incorpora, estratègia que sembla que es planteja també Barcelona. Quina forma adopten aquestes noves ciutats laboratori? Quina relació tenen amb la cultura digital? Són creixements orgànics i planificat? Com pot una ciutat orquestrar de manera inclusiva per als seus ciutadans, la seva transformació cap a una ciutat laboratori? Barcelona serà una ciutat laboratori? Serà una xarxa de laboratoris o s’apostarà de nou per una gran instal•lació laboratori?

10-14h /16-18h // TALLER “Ciutats LAB”. Amb CoCreating Cultures – La Mandarina de Newton i Laura Forlano.

En aquest taller es treballaran propostes per articular el concepte de ciutat laboratori. Seguirem un procés col·laboratiu de disseny que pot ser la base per a un desenvolupament posterior de més calat.

19-21h // DEBAT “Ciutadania i acció a la ciutat laboratori“. Participen: Laura Forlano, Inés Garriga (Direcció de Creativitat i Innovació de l’ICUB) i Antoni Nicolau (Director de l’IAAC). Modera: Ramon Sangüesa (UPC i CoCreating Cultures).

Debat sobre el paper de l’acció ciutadana a la ciutat laboratori. Si la ciutat es converteix en un laboratori: Sobre què investigarà i innovarà? Qui ho farà? I qui ho decidirà?

DOCUMENTACIÓ

POSTS RELACIONATS